Tuesday, March 1, 2011

Bukan Salah Aku Kan??

Semalam Aku pergi kerja naik moto.... tapi bukan nak cerita sepanjang aku jalan nampak ape?? Lumba dengan sape?? hakhakhakhak... nak citer semalam aku balik rumah macam mana~~ hakhakhak... (Hek eleh~~ tu jerk??) Ade aku kisah?? lalalala~~

Semalam lepas da setel sumer kerja2 yang wajib, aku lepak2 la port aku berasap~~ Jam mmg dah menunjukkan jam 5 petang~~ Ilek lu~~ berasap dulu... tibe2... cam nak ujan la plak.. adoii~~ depan opis dah tin ton tin tin da, sesak giler dgn ken deraan beroda 4 mahupun lebih dari 4. Then aku terpandang sesuatu yang tak sedap sangat dipandang oleh seorang penunggang motosikal seperti aku. Bintik2 cahaya biasan dari lampu jalan pada kenderaan2 mereka. Ini bermaksud, jalan aku nak balik nanti kom la ujan kan?? Wuwuwuw~~ Taleh jadi nih.. Kena gak bersiap nak balik. Pling!!

Da ciap nak balik.... tadaa~~~ kejut ke?? hakhakhakahkahk... Ok! tak lawak... ngeh ngeh ngeh... Aku pun balik la menggunakan Jalan Kuching via Jalan Kinabalu~~ Sampai depan Sogo (Ecely Sogo kat seberang) Ujan da rintik2~~ Air Pasang Dalam~~ ngeh ngeh ngeh... Banyak la Itu moto2sikal yang melalui jalan2 utama ni, berhenti bawah flyover, aku nak benti jerk, flyover penuh, aku pon meneruskan la perjalanan~~ 

Dengan kadar kelajuan 120-140km/j (Meter LC). Aku bawak la cam besa, tapi hangin giler la, biler keter nih, lopak air yang tak dalam mana pon, tibe2 nak ngelak, ta pikir lansong kat moto2sikal kat belakang tuh~~. Hampir 4 kali jugak la aku tergelincer sebab nak elak kereta2 yang cam 'C' ni kan?? Dengan muke gangster, haku rev diorang dgn ejos moto aku yang bunyiknyer ala2 trumpet@saksofon Kenny G. Mmg Terbaik!! Balasan yang aku dapat?? Mereka2 mesti akan hon aku pjg2... Hakhakhak.. Padan Muke korang!! terkejut kan?? sape suh bawak keter ta tgk back mirror ngan side mirror?? Penat2 engineer dulu pk cane nak senangkan korang leh detect kenderaan dari belakang. cube lau engineer dulu wat bodo jerk?? Kompom la korang kena bukak tingkap senantiasa sambil muke tahan angin nak toleh belakang. Tak pon, lau time ujan?? Korang nak wat cane?? Terpusing2 badan dalam keter na tgk kenderaa yang dtg dari belakang??

Abis!! Kemudian aku pon naik la kat bulatan Batu caves nu ha~~. Terus memecut dengan gahnya walaupun titis ujan dijangka berisipadu 2cm padu, (Besar tuh, lau kena muke, rasa tajam2, then saket giler!!) menuju ke persimpangan Genting Highland, UIAM. Tapi ta sampai lagi kat sanun, dalam lagi 500 meter nak sampai ke Shell yang ade Mc D n Petronas yang ade Burger King, tibe2 aku lihat ade sebijik keter Iswara itam (nombor pendaftaran tak diketahui) Cam terhoyong hayang, kiri kanan kiri kanan kat hiway nun, n aku terpandang awek sorang nek scoot ego lau ta silap. Dalam ati aku cakap. "Kena ni kang".

Tak sempat kelip mata, melambung beliau yang kusebut tadi. Keter tadi cam terbenti, tapi trus blah gitu jerk. Hampeh tol... Aku yang dari jauh, segera memperlahankan kenderaan aku. Ramai yang terus benti tolong. (Prihatin tol rakyat mesia nih). Aku pon sampai kat tempat kejadian selepas ditahan dengan sorang pakcik. "Bentii!!! Bentii!! Bentii!!", kata pakcik tersebut. Aku pon cakap la " Nape pakcik? Nape Pakcik?? Cecritee~~ Ceritee~~ Cecritee~~". (Ok aku tipu bab yang cecritee tuh, mau kena carot aku ngan pakcik tuh). " Ta nampak ke eksiden?? Nak mintak tolong awak nih. Bawak budak nih gi klinik cepat, pakai moto cepat cikit," Hampeh pnyer pakcik, aku tau la eksiden, bahan aku plak.

Budak pompuan tuh aku tgk da berdarah2 dah, tapi da pakcik tuh mintak tolong sangat, aku tolong la. Beliau dok blakang moto aku, tapi aku tatau nak anto kat mana. aku tnyer la pakcik tuh " Nak anto mana pakcik??".
"Ko bawak jerk kat klinik kat Sri Gombak tu, Ade dua ke tiga klinik, cepat sikit smpai".
"OK3!!". Aku jawab. Dengan kompidennyer, aku pon ciap melawan arus lagi nak masuk area Sri Gombak tuh, Giler kan?? buatnyer ade lagi keter yang giler, mau aku skali melambong. Aku pulak dengan tak tau sangat klinik mana kan?? Aku pon taram jerk cari klinik. Sekali jumpa!! Aku dengan pantas hon2 bagai sampai sane, mintak tolong nurse2 dalam tuh. Mujur la nurse2 tuh tak kata aku tebiat. Sorang yang kuo sebenarnye, aku jeritkan jerk, "Kak!! Meh tolong jap kak, amik akak blakang saya nih, beliau eksiden!!".

Bermulalah transferan dak pompuan nu ke dalam klinik. Attendance dalam klinik tuh ciap soal siasat aku bagai.
"Awak ke yang langgar? Pompuan tu nek ape? Die awek awak ke? Sape nama die? Kena kat mana?"
Bapok derah  nanyer aku. Hamik, kuo da kelantan aku. korang nak tau ape yang aku jawab bagi setiap soklan beliau?? aku jawab " Tak tau". Mmg la bengangkan muke beliau. Aku cume cakap. "Kak, saya tak kenal ngan dak pompuan nih, yang saya tau, beliau dah kena langgar dgn kereta, kemudian, pakcik sorang tuh ade mintak saya tolong anto beliau nih kat klinik mana2. tuh yang saya anto cini nih". Akak tu jawab "Owh, yeke?? saya igt awak yang langgar, baju awak pon berdarah banyak tu." Aku jawab la balik " Kak~  Lau da org yang saya bawak berdarah, mana la tak baju saya kena sekali~~ Adoi~~" Jawab macam org bengang.

Akak tuh pon cakap. "Ok2. sori lau akak banyak tnyer, akak mmg fobia lau tgk org berdarah2 teruk nih."
Aku jawab balik " Ok la kak, tape, saya da besa da, lau muke saya anto org eksiden, mmg org cakap saya yang langgar". Ayat ala2 tacing kan?? Hakhakhak. " Kak, saya nak balik dulu la, ujan ni, nanti mak saya marah lau ujan2 main ujan atas jalan, mak saya call dah suh balik cepat". Akak tu cakap " Eh, nanti la dulu, awak cakap awak tak kenal die? nanti ape saya nak cakap kat die?". Aku jawab " Akak cakap jerk la yang budak anto die tu bisu ke ape eh? Saya kena balik ni kak". " Nanti2!! Awak tinggalkan la nombor tipon, boleh saya bagi kat beliau" Minta attendance @ nurse tersebut. Aku jawab " Saya tade tipon, public phone pon jarang2 saya guna."

Aku letak duit RM50 kat meja akak tuh, kemudian doktor yang rawat beliau keluar. "Budak perempuan tu ok, cuma lengan die yang terkoyak, teruk die eksiden". Aku juz jawab dalam ati jerk la, "Mujur idop lagi beliau tuh, Syukur~~ Lau tak, mati aku nak kena bagi statement.". Pastu terus aku beransur pulang. Aku dengar Nurse tuh jerit2 panggil nama aku suh tunggu, tapi aku belah jerk. (Boleh ke aku wat camtu weh?).

Sebenarnyer kan~~~~ Aku nih ta tahan cejuk lau nak tau~~ Lencun dah kot aku sebelum jumpe dak pompuan nih eksiden. Dalam klinik tuh pulak, Econ tak macam kat dalam Hyper market kan? Giler babas pnyer cejuk. Aku nih tanak la lau da bawak moto, Menggigil tak tentu arah. Nanti kekonseteretan aku menunggang tercabar. Ngeh ngeh ngeh. Siyes, Lau ajak aku mandi sungai ke kan? Even laut pon, tak baper minit la~~ Kompom gigi aku da ngetap2. Hukhukhuk. (Harap jerk gemok!!! Sejuk taleh Blah!! Pigirahhh!!).

Balik-balik tuh, aku terus masuk umah, n mandi bagai. Terus aku dengar azan maghrib. Lepas mandi, amik wuduk, solat sumer, aku baring2 la jap kan?? Tibe2 terpikir kat dak pompuan tadi. Cane la beliau nak balik kan? Kot la umah die jauh lagi ke?? Macam2 la aku pk. Pk yang aku nih ta patut tinggalkan klinik tuh macam tuh jerk. Lepas pikir2 tuh, aku kena penyakit ape ntah, Sakit perut yang amat sangat, sampai aku muntah2 sumer, lepas tu, aku tido!!! Mesti akibat aku tinggalkan orang dalam kesusahan kot. Hakhakhakhak. Bangun2 dah jam 4 pagi. Terus la terkebil2, N terus berciap nak pergi kije arini... ngeh ngeh ngeh.


P/S :: Ecely masa aku sampai umah, aku pelik la sebab cane itu nurse boleh tau nama aku sedangkan aku tak bagi langsung detail2 aku kat diorang masa diorang soal siasat pon. Then masa aku salin baju basah aku tuh, aku gelak sendirian. "Patutla~~". Tu jerk yang aku lafazkan. Aku luper aku pakai jaket 5S Opis aku. Tertera kot nama aku kat sebelah kiri jaket tuh. Hakhakhakhak. Stupid tol aku nih. Adoiii~~~


Bebantal Air Buat Kerja Tak Abis

Budak Degil

4 comments:

Si Tukang Tulis said...

hahaha lawak..enjoy baca story ko! weee !

Hustler said...

Sue :: Erk?? nih pon lawak gak?? hahahaha... Tq2... nantikan kemunculan dalam versi DVD okeh?? heheheh..

Sumayyah Nadhirah said...

semangat aku bc!

Hustler said...

Maya :: Hikhihikhik... tq2... jgn nak semangat sangat (^_^)