Wednesday, October 29, 2014

Salahkan ku~~ Jangan Salahkanku~~

Suatu Hari Di Dalam Kereta Menuju Ke Tempat Yang Tak Pasti.

TZ : Abg... orang tak puas hati ngan abg.

Aku : Asal plak? Abg ade wat salah ke?

TZ : Ntah, nak kata salah tuh tak la, tapi buat org ta puas hati.

Aku : Ape die?

TZ : Abg janji dulu, jangan gelak, jangan kutuk orang.

Aku : Cam siyes jek nih?

TZ : Tak la siyes sangat, tapi buat orang runsing.

Aku : Kenapa? Cer sakap??

TZ : Org pelik la ngan abg.

Aku : Asal? Arinih idung abg lubangnyer ke atas ke? (sambil belek cermin backmirror)

TZ : Tumbuk abg kang... Org sakap bebetul nih.

Aku : Ape yang pelik?

TZ : Ntah, org pon tak paham, org selaluuu keluo lepak, minum-minum, kadang-kadang ngan budak kelas, kan?? Ngan budak opis sumer, lunch ke, minum petang ke, dinner ke, selalu je kluo kan?

Aku : So??

TZ : Ehhh.. Tapi nih rahsia tau bang, jangan abg kabo kat org len plak. Org pikir, Org lau kuo ngan abg mesti jadik banyak makan, semua benda org nak makan, baru lepas makan pon nak makan lagik. Pelik la, kuo ngan member2, selera tak mari, kadang tak makan pon, minum jek, kuo ngan abg jek jadik macam tuh, kenapa ek bang?

Aku : Owhhhhh.... Itu jek... Hahahahahaha...

TZ : Abg tayah na sakap sebab org kuo ngan 'Pemuda Lindungan Kaabah' sgt eh??

Aku : Abg lom sakap pape lagi pon??

TZ : Eleyhhh... dah tawu sgt dah abg tuh... Hahahaha... Tapii... kenapa ek bang??

Aku : Susah jugak soklan awok nih, Eh?? Kat depan nun kan, lau tak silap abg la, ade akak tuh jual pisang cheese plus coklat rice, boleh tambah sos coklat lagi. Nak try??

TZ : Nak! Nak! Nak! (muke excited sambil gosok2 dan kepal2 genggaman tangan beliau)

Aku : Hikhikhik (Tutup mulut tahan ketawa)

TZ : (Perlahan-lahan menjeling dan berpaling muke ke arah aku) Abangggggg!!!! (jerit yang nyaring dan bingit) Tengokkk!!?? Makan lagi...


*Sesungguhnya betul kata Kak Rynn. Akulah Kamus Pemakanan.

Bebantal Air Tengok-Tengok Menu

Budak Degil

4 comments:

sue. said...

hahahaha...makan is fun right?

Hustler said...

Hahahaha... hopkos la sue... makan is the most greatest things to do in life, hakhakhak....

mazwynn said...

Ohh ade awek dahhh.. tu ape tuhhh tangan kepal2 tuhh... bercinte ngan nasik kepal ke???? hahahhahahahahaaa

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)