Monday, February 14, 2011

Damn!!! WKB Jadiknyer aku!!!!

Hakhakhak... kompom tajuk lari dgn isi... ngeh ngeh ngeh... Hari Sabtu.. bersamaan dengan 12 Ferbruari 2011 / 09 Rabiulawal 1432 Hijrah, merupakan hari aku kelam kelibut... wuwuwuwu~~ pagi2 aku dah bangun sebab aku nak setelkan hal bateri kereta aku yang tak kunjung siap, then dapat call dari adik aku yang ada masalah kat PD nun, dengan kepantasan cahaya, aku pon ke PD lah dan gedebak, gedebuk, aku balik KL dalam masa 2 jam sahaja. ( giler ko!!!).

Kemudian aku sambong hal dgn bateri kereta aku yang hampeh tersebut. merajok tak masal jerk, mana tak?? Selama ini (Fwah, ayt BM Lengkap) aku tinggalkan beliau bawah garaj 3 minggu tak hape2, boleh jerk haku setat dgn mudah, nih baru aku tinggalkan 4 hari, terus taleh idop!! wuwuwuwu~~~ Aku cabot bateri kereta aku, dan merayau lah aku mencari kedai2 yang menjual bateri kereta. (Tade stok!! bapak pelik bateri kereta aku nih, nak kata ramai orang pakai, tapi tak gak). sampai ke Serdang kau!! tapi at last aku tinggalkan kat kedai tuh, sebab aku dah malas nak pk, aku cakap, "Bos, lau ade stok lu kasi kontek sama wa tau? wa suda penat la pusing2 satu KL" (Padahal baru singgah 12 buah kedai).

Aku pon dapat call dari dak jijah @ Noorazizah Binti Omar, beliau ajak aku pasang Clip Bumper Gen 2 beliau sebab beliau nyer bumper dah senget, (Aku tgk tade la senget sangat, hikhikhik). aku pon merembat la JKR 4968 aku ke sanun. Sesampainyer di sana, aku call beliau. "Aku dah sampai kat bawah umah ko, keter katne?" Jija sakap " Weh, aku aceli kat luau nih (Jija merupakan orang melaka), Ko gi nek umah tasa dulu eh?". Aku pon, Erm.. ok lah, ko setelkan la dulu kije ko. Tapi aku lepak kat Moto, baca mandrem sambil mengehmbos asap kemenyan cap Dunhill. Lepak dulu la cini, panas kot nek moto tetengah ari. Ujar ku dalam ati.

Jija call back. "Ko katne?" aku jawab " Aku kat moto nih". Jija marah aku, " Ko gi la umah tasah dulu. aku mungkin lama lagi nih", Ape? Ingat aku ta berani nak marah balik ke? aku jawab la "Sabo la! aku tgh 'lock' moto nih" boleh jija marah aku balik? dia sakap " Ah ko nih!! macam Salleh r~~ Lap2 moto bagai!!" Aku pon jawab dengan tenang, " Tengah LOCK' moto yer..~~~. Jija pon menjawab " Owh~~ hehehe.. Ok2, ko g tau umah tasa, nnti lagi 5 minit aku call ko tade kat sanun, aku hempuk ko". Aku pon jawab " Yela2~~".

Aku da pelik, kata nak tuko clip bumper, tapi suh aku gi umah tasah lak, (eceli aku luper lagi!! wani suh nek makan tgh ari katanya, beliau masak. hakhakhak). Aku pon call la tasah, dan dgn jayanya, tasah menjawab ade kat umah. aku pon nek. Ta sampai baper menet, dak jija nih sampai umah tasa, die ajak aku pi umah die, so aku turutkan jua, ajak tasah sekali pi umah wani~~. Aku terkejut umah wani da santek, da ade divider ruang tamu, haku pon cakap la~~ "Fwah!!! patut la beriye suh aku datang, da santek umah ko~~". Aku pon menuju la ruang tamu tersebut utk melihat divider yang telah dipasang. sebaik melepasi area ruang tamu~~

SURPRISE!!!!!!

Berkumandang lah lagu Hepi Besday to you nyanyian koir Budak2 kelas aku masa belajar dalam Diploma Sains Kesetiausahaan. Giler terpanjat aku masa diorang kuo reramai masa jerit surprise tuh, terus menjadi pantas dan dan sedikit menggigil aku rasa sebab terkejut~~ (Siyes mmg aku terkujat biler ramai2 serbu aku!!) Aku pon jadi la speechless (Betul ke ejaan? Bantai~~). Siyes aku ta bercakap dalam masa beberapa minit tuh... hakhakahk... Aku tatau nak sakap ape!!! Terharu?? Gumbira?? Cedey?? Teruja?? Nak Melompat2?? Sumer bercampor adok.

Rope2 nyer diorang satu kelas merancang besday party aku dengan diketuai oleh Jija. Hampeh korang!!!!! giler terharu~~ aku ase, tuh la 1st surprise besday party selama aku idop dalam umo 23 tahun nih. ( Ko da tua mawi!! hakhakhak). Kami pun makan2 la dgn menu spagetti dan bihun goreng. Ngee~~ Banyak lagi menu, yang aku igt kek coklat, kek gulung coklat, puding jagung kot?? hakhakhak aku tau makan jerk, then agar2 laici, buah-buahan, gielr manyak la makanan...

THANX KORANG!! TAKKAN KU LUPAKAN SURPRISE BESDAY PARTY INI UTK SEUMUR HIDOP AKU SEBAB INI YANG 1ST KOT!! HAKHAKHAK... SAYANG KORANG LAH!! =p

Selepas makan2, tangkap2 gambo (Sowi la kengkawan, henset aku tade sorang pon nak capai utk amikkan gambo kan?? nanti haku upload selepas curik dari blog or FB korang eh?? haha). Aku pun melepak la dgn diorang kat umah wani satu petang. Dapat adiah dari Ain dan Hinzun gamaknyer petang itu.

Petang itu, aku pon mintak diri untuk check balik bateri aku kat kedai bateri di Serdang nun. Tapi!!!! Hujan lebat~~ tertonggok aku kat kedai bateri tuh selama beberapa jam~~ wuwuwuwu~~ Cejuk giler!! nasib la aku bawak t-shirt lebeh, jadi aku pon g la shell berhampiran utk menyalin kulit, huahuahuahua. Kemudian, Jija pon call, na ajak aku makan malam bersama2~~ Haku pon merempit la balik ke Putrajaya, sesampainyer aku di Tol Kajang, aku memberhentikan JKR 4968 kesayangan aku utk meletakkan Henpon n wallet aku. baru na masukkan, Bulat pon call "Weh, ang katna? mai umah aku dak?" Aku jawab " Aku kat tol Kajang nih, Hallamak!! Aku luper la Lat~~ Sat2.. aku on da way p putrajaya nih, kang smpai sana aku call ang balik". Bulat jawab " Ang pi umah tasa la weh, korang pi saing ngan die, then pi umah aku". Aku pon dalam ati, " Pulak dah~~ tape la, ade gak kawan aku nak pi umah bulat". Haku pon merempit ke umah Tasa.

Sampai sane, lepas aku call, " weh, aku smpai kat bawah umah ko nih, mana kereta ko? jom pi umah bulat." Kak Long jawab "Weh!! naik2 umah aku dulu weh, Tb aku nih nape ntah kelip2, cepat naik weh, Abg Mee da balik, aku takot~~". Aku pon jawab " Ha, ok2". Dalam Ati " Patut la suh aku gi umah tasa, upenyer abg mee tade pulak. Sampai nyer aku kat atas, ketuk la umah si tasah bertuah tuh. Aku da pelik, Si kak Long A.K.A Tasa nih ciap pakai henbeg, tapi suh aku masuk tgk tb beliau. Aku yg tgk dari luo pelik gak, nape lak gelap ruang tamu umah beliau nih? bukan beliau seorang yang pentakot ke? Kak Long pon suh la aku masok tgk tb. masok2 jerk dalam umah tuh.

SURPIRISE!!!

Demm!!! Aku Kena lagi!! Lagi sekali Perasaan haku bercampor baur dan rasa terharu, terkujat, cedey, gembira dan sebagai nya, lalu di adun la ke muka yang cannot go itu. nasib tak terhempas helmet yang aku bawak. Dak Bulat dan lakinyer, Abg John, Abg Mee Pon Ade!!! Yana, Aja A.K.A Mak Mentua aku, dan Nad Kedah (Aku pon tatau nape nak sebut nama dak Nad nih , kena sebut negeri asal beliau, hakhakhak). Mereka telah mengatur sesuatu yang kejam utk aku terima... Another Surprise Besday Party utk aku!!! Wuwuwuwu.... Thanx Korang2 sumer... giler terharu lagi... (T_T). Kami pon makan2 la makanan yang disediakan, n Luper!! Ade kek ninja turtle yang kiut, hekhekhek. (Aku makan patong Ninja Turtle nih). Banyak giler makanan, Ade bihun goreng, Spagetti, buah tembikai susu dan tembikai merah dan jajan2 yang banyak.

Selepas berburak lebih kurang (Lebih kurang ke? dekat kul 3 pagi kot kat umah kak long nih). Aku pun beransur lah pulang ke Gombak iaitu rumah kediaman rasmi aku wat masa nih. ngeh ngeh ngeh. Pulang dgn rasa gembira, terharu, cedey dan teruja sampai bawak moto pon aku cenyum jerk, hakhakhak. Tak sangka budak-budak kelas aku sanggup wat plan camni untuk aku. Aku sangat-sangat menghargai korang kawan2!!! Ternyata mungkin sebab inilah yang buatkan aku sayang korang semua budak-budak (Even ade yang dah nak tuko title mak budak) DSKC Batch Julai 2006 - Januari 2008. Luv U All~~~.


KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN DALAM KELAS DSK, DAKU MENGUCAPKAN TERIMA KASIH BANYAK KERANA TELAH BERSUSAH PAYAH UNTUK MENJAYAKAN 'MISION IMPOSSIBLE' KORANG. SANGAT-SANGAT MENGHARGAINYA KERANA SANGAT-SANGAT GEMBIRA DENGAN USAHA KORANG. SEMOGA KORANG SEMUA DIMURAHKAN REZEKI DAH DIRAHMATI ALLAH SEKALIANNYA (^_^).

(Ecely aku tatau nak sebut ape lagi da, sangat-sangat terharu ngan korang, ngee)

WKB - Wa Kena Beb

Debab gembira sebab diraikan rakan-rakan yang di sayangi.
Budak Degil

3 comments:

tat!n said...

awalnye dh crite,hehee
eksaited nau eh? :p
same2,.len kali kte suprisekn org len lak ea..hehehe..

eh?malam pn ade party lagi?
hebatnye 2 party in 1 day.nk jugekkkkkkkkk..

mRs pOpeYe said...

no komen in this n3..sory to say it...

Hustler said...

Taty :: yup!! satu hari aku kena dua kejutan dan renjatan~~

Wani :: tapi da terkomen =P