Monday, February 21, 2011

Kesayangan Ku

Arini aku na mengarut tetang bahan utama kesayangan aku.. lalalala~~~ na tau ape die?? Nah tgk~~







Tuh la beliau kesayangan aku tuh, ngeh ngeh ngeh... nama beliau WTA 7980. Aku start pakai menatang nih mula bulan September tahun 2009. Masa tuh aku amik kat KIA center lagi 4 ari na raya lau ta silap... hakhakhak... dah terdesak sangat... (sebab terdesak?).

Meh aku cerita, aku mula2, na beli keta 2nd jerk, sebab aku minat Honda, tapi biler tgk harga keter Honda 2nd, mencarut2 harganya kat KL nih, tuh yang aku masih lagi jenjalan utk memikirkan apakah kereta yang sesuai dgn jiwa aku.. (wekkk!! ade jiwa ke ko??).

Dari awal tahun aku 2009 aku start cari kereta, tapi~~ apa kan daya, masih tidak ketemu yang berkenan di hati. Then na dijadikan cerita, aku pon jenjalan kat Giant Batu caves, masa tuh, ade Show kereta2, n aku berkenan kat menatang nih. Aku berkenan sebab  aku suke keter bontot pendek2 nih.. hahahaha~~ nih la rope Standard (std) keta nih ;



 
Hahahaha... len kan?? kebetulan keter yang aku tgk kat Giant tuh, kaler biru camni la, kaler Subaru. Aku masuk dalam keter tuh, Uish~~ Mantop~~ tgk enjin, giler besh, 1600cc, timing chain, dan ade sensor manual n auto. ngeh ngeh ngeh... paling aku minat biler tgk spotrim nyer yang std pon da pakai 16" bersalutkan tayar 205/50/16. Terus aku tnyer pada akak saleswoman tuh, nama akak tu, Suzana, tapi die suh panggil Kak Zana. hahahaha (lantak la labu~~ aku na panggil Su, ta kasi~~).

Terus!! Akak tuh bawak aku kat showroom, n bagi aku test drive~~ Giler besh, gear die walaupun auto (Ko pakai auto mawi?? cam tak kena jerk??). tapi setiap pertukaran gear kereta nih amatlah smooth~~ ta rasa yang kereta nih tuko2 gear sebab ta rasa cam kereta tersebut 'jerk' (cam tersenggut tu la). terus jatuh hati dgn keter nih~~ Smpai balik kat Showroom uth, aku mintak na dgr radio, Pergh!!! Mmg terbaik, sebab?? Radio Std beliau ada 2Din yang mana mmg mempunyai tahap bunyi2an yang boleh main lagi gedegang (Ala~~ lau pasang lagu tekno ke, lagu yang ada bass2 tu kan, mmg sedap la bunyiknyer, Bass ta pecah n keter lak kedap bunyi, mmg besh!!)

Terus!! (terus lagi~~) Aku letak deposit RM 250.00. Yup!! Hanya RM 250.00. ngeee~~ then aku tempah kaler Itam (aku mmg suke kaler itam). Bulan berganti bulan, keter yang ku order ta kunjung tibe~~ Last2 da fedup, aku cakap kat akk tuh, kak, lau tade kaler itam pon, kaler biru subaru nih pon jadi la~~ Len kaler saya tanak. (geram kunun! tapi nape la ramai sgt na amik kaler itam??).

Petang selasa lagi 4 ari na raya tuh, aku terima call dari Kak Zana. "Dik, keter dah ada, tapi masalahnye, Kaler Gold la, sebab dah tade stok CBU lagi (CBU = Pemasangan kereta dari Korea, dan di import). Kaler itam mmg ta dpat sekarang, kalau adik nak, (baru aku pasan, akk tuh panggil aku 'adik', hahahaha~~) Lepas raya baru leh dapat. Aku dalam ati dah menyirap da, giler kao lepas raya?? Barang2 raya yang aku beli ni, na bawak camne?? Balang-balang kuih raya? Dodol-dodol?? Baju-baju raya adik2, mak ayah yang aku beli nih?? Takkan nak bawak naik JKR 4968 n lekatkan kat tepi moto aku cam posmen?? (tapi aku ta la cakap camtu kat akak tuh, hakhakhak). Aku pon jawab, " Tape la kak, Gold pon Gold la, saya mmg na pakai keter utk raya nih, Kalau akak cakap keter tu kaler Pink sekalipun, saya amik kak" Hamikkkk!! Pueh Hati aku.. hakhakahk....

Lalu petang tu pun, aku amik la kereta tersebut~~ Dan... pakai la aku kereta tu hingga kini~~ Dan fakta yang patut korang tau adalah, aku menunggu stok kereta berwarna itam tersebut hingga tarikh aku dapat kereta tersebut adalah genap 5 bulan (Lama kao!! giler tabah tahap kesabaran ko!!). Lalu bermula lah bibit2 chenta aku dgn kesayangan aku nih. Ta penah meragam, minyak saving~~ Boleh bayang tak?? RM50, dari KL-JB, aku leh bawak dgn kelajuan malar 160-170 km/j dengan minyak tersebut akan berbaki lagi 2 takuk?? (^_^). Saving kan?? ngeh ngeh ngeh.



Dan kerana sebab itulah aku makin sayang dgn kereta nih sebabnyer, biler aku bosan kerana memandu (Fwah!! memandu!!) keter sorang2, aku pon akan berlagak macam 'paria', bukak tingkap luas2, pakai spek itam, nyala rokok Dunhill, dan bukak lagu tekno smpai bergegar2 side mirror. ngeh ngeh ngeh... Besh kan?? mesti ramai yang dengki kat aku... ngeh ngeh.

Biler bosan lak, aku akan bawa kesayangan aku nih kekedai aksesori dan tambah la apa yang patut~~ laalalala. Dan hasil akhir adalah seperti yang dapat anda lihat di gambar teratas sekali... ngeh ngeh ngeh. Sekian itulah sahaja celoteh daku berkenaan bahan kesayangan hamba~~ Lau sape2 na lepak2 dgn hamba, marilah (^_^). Aku selalu mem'placing' kereta kat Dataran Merdeka KL, dan Dataran Putrajaya.

Bebantal Air Mengomel

Budak Degil

8 comments:

tat!n said...

weh itu spoiler leh jemur karpet juga,hahahhaa

Hustler said...

Hahahaha... aku kat umah lau ta cukup ampaian, mmg aku pakai utk jemur baju2 aku (siyes weh)

Miss Tasantek said...

giler mak noks..speaker kau macam speaker karoke box..
baru bukak 3 dah gedegang2..
cube bukak MyVeelady aku..
volume 12 pon sesegan je nak dengar..

Hustler said...

Hahahahah... sebab tu la biler aku kesunyian, dan kebosanan, aku akan bukak smpai 19, dan berlagak cam 'paria' hakhakhakhak (^_^). (ce ko bayang lau aku tak bukak tingkap n bukak smpai 19?)

Sumayyah Nadhirah said...

wauuu~ bile nk bwk aku pi jalan??

Hustler said...

hakhakhakahk... penat la bawak pi jalan.. lau nek keter boleh maya??? ngeh ngeh ngeh

Sumayyah Nadhirah said...

aku xmo drive..malas...wkakkaa

Hustler said...

Hakhakhakhak... dan2 jerk kan??? sepak tanpa henti kang, baru tau....