Friday, August 5, 2011

Adik Bongsuku

Semalam aku call mak aku selepas mak aku call aku. Cane tuh?? Mak aku call, tgh bual2 tibe2 tadek line kot, putus, so aku call la balik, hahahaha...

Kendian mak aku citer-citer pasal pose.. Tacing, aku dah lama tak balik kampung, hahahaha.. Cian mak aku. Ahakz! Aku pun sakap la "Okeh, pose nih, abg janji abang balik". Kendian mak aku cakap la, "adik pose, tapi 1st day pose tuh, die tak pose", hahaha...

Aku pun suh la mak aku pass tipon kat Adik aku yang bongsu tersebut. Nama Beliau Amin Firdaus. Tapi aku panggil Apin sebab beliau yang meletakkan nama tersebut masa beliau berumur 4 tahun. Tak pandai sebut Amin Firdaus, Sebaliknya, ApinDaus, HAhahahah.. Bongok la ko dik.

Aku tanya la dia. Kenapa tak pose?? Dia jawab. Nak wat cane, dah termuntah. Cikgu cakap, lau muntah, taleh pose, batal. (Cis, cikgu cakap igt, aku pesan, hapah lupa). Then aku provok la. Cane ni dik?? Lau pose tak cukup, taleh la dapat duit raya kan?? Korang nak tawu dia jawab ape??

"Tak pe la bang, kang kalau ada rezeki, adalah~~"

See?? Siyes, adik aku yang kecik nih pandai menjawab. Setiap jawapan beliau jugak sering mematikan provok aku terhadap dia. Lau adik-adik lain, tak, mesti melompat, melenting, sampai nangis-nangis, aku kerjakan, HAhaha.. Yang bongsu nih pakar cikit. Jawapan biasanya akan diberi kepada aku secara tenang. Hahaha.. Siot tol.

Tak dapat tidak, aku rindukan adik aku, hahaha.. tak pe la, abg mu ini kan berusaha untuk pulang, sebab mungkin telah berjaya mengurangkan sedikit kadar defisit yang melanda akibat banyak kali pindah rumah. Hahahaha.. Penat aku!!


Ni La Apin. Hensem Kan? Ahakz!

Dalam kereta masa raya tahun lepas lau tak silap. Beliau lebih suka naik kereta ngan aku sebab katanya "Abg bawak kerata cam bawak kereta sport". Erk??

Siblings aku masa raya tahun lepas. Tema aku yang pilih, Hahahaha. Hijau Kao!!

Ehem!! Sape nak Ikut aku balik Kampung? Bosan Dowl Balik Jb Sensorang. Speeding jek kerjanya aku nanti.

Bebantal Air Nak Balik Kampung Berpose

Budak Degil

3 comments:

Miss Tasantek said...

malam ni.malam ni.malam ni. aku balik kg. buka dulu roti jala mables tu. baru leh gerak :) tapi aku gerak slow je lah. maklumlah....kenderaan ada barang ni kene slow. ikut line kiri je. kalau kenderaan berat yang tade isi , siap tayar kena angkat tu boleh lah ikut fast lane :P

Pupel Liyana said...

tu cik ttk nak ikut p bawa dye jimat duit dye

misz sheyla said...

huhuhu..pandai betul die menjawab...kalau de rezeki ade la...huhu siyes terbaik!!!