Thursday, August 4, 2011

Dulu Lain, Sekarang Lain, Esok Pun Mesti Lain

Pagi nih Putrajaya rain lite2. Pagi ni macam biasa seperti hari pertama pose. Aku rasa, aku lau time bulan pose, lagik malas mangun awal la, kenapa ek? haram tol.

Siyes, sebelum bulan pose, kul 5 pagi, aku dah dok dalam bilik termenung. Ciap mandi, gosok gigi, shave sume, kompom kul 5.30 aku dah dok dalam bilik tunggu Subuh. Kendian aku dah start enjin moto kul 6.30 pagi sambil tunggu enjin panas, Layan Dunhill sebatang. Then baru gerak gi kije.

Bulan Pose?? Aku mangun, tgk jam, Kul 5.30, Aku ilek lagi, Kul 5.45, aku golek-golek lagik, sampai akhirnya kul 6.30, baru aku gerak masuk bilik termenung dan mandi sumer. Tepat jam 7 pagi, baru aku terhegeh-hegeh untuk turun lip, start moto dan pergi kije. Sahur?? Non Hado.. Hahahaha.. Ntah, aku sejak-sejak beso nih, (since aku belajo kat Poli PD Sem 1) aku malas giler mangun sahur. Kalau mangun pun, mesti jam 3-4 pagi, then aku minum air jek. Hahahaha.

Nampak beno setannya aku time pose nih. Sahur pun malas. Bulan pose mane de setan? So memang aku le setannya, Hahahaha

Aku Rindu Kehidupan aku masa kena praktikal. Kompom!! Aku buleh bangun sahur kat mesjid. Semayang Subuh kat mesjid. Waktu Berbuka aku segan buka kat mesjid, sebab kompom ade makan-makan, then nanti diorang lepas maghrib, tak bagi aku terus balik ke teratak setinggan aku. Suruh makan dulu. Tapi biasanya aku lepas kije dah beli makanan ciap-ciap. Tinggal Tunggu waktu berbuka jek. Natijahnya?? Aku takkan berjemaah masa Maghrib. Hahahaha. Dan disebabkan itu jugak, aku buleh tgk citer ape ntah, yang pompuan kiut debab tuh, then tibe2 jadik kurus. Jehan Miskin lakon. Yang aku igt, Lagu drama tuh nyanyian Jaclyn Victor, Satu Harapan.

Okeh, dah melalut. Tapi kompom aku akan rindukan tahun tersebut, dimana aku tak pernah tinggal tarawikh dari mula sampai akhir Ramadhan. HAhahaha... Siyes, Sume full berjemaah 23 rakaat. Amacam? Goyang?

Tuh yang aku rasa berat aku susut giler-giler kot. Dari 98 kilo jadik 75 kilo jek masa tuh. Berkat tunggang terbalik solat terawikh. HAhahahaa. Ilang perut aku kejap. Kejap jek, skang bela lagik. Tak kiut la aku tanpa perut kan?? HAhahahaaha...

Aku ecely nak citer aku hari ni pergi kerja dengan beruniformkan t-shirt nipis dan seluar jeans. Hahahaha.. sebab?? Sebab aku tgk ujan renyai-renyai kat luo umah. Giler sempoi. Tapi aku tobat tak buat lagi la, sebabnyer aku tak tahan cejuk, HAhahaha.. Menggigil2 aku bawak moto. Bahu nih ciap ajak berdansa lagik masa aku bawak moto. Giler tak?

Len kali aku nak pakai sweater jek terus. Hahahaha.. Sampai opis baru aku transporm jadik Al.Skemian. Ahakz!!

Rini mau berbuka apa? Sape nak teman aku berbuka hari ini?? Jom?? (Lau la aku ade awek, muntah awek tuh, aku bawak berbuka kulu kilir, hahahaha!!).

K la, nak pikir nak buka baazar or masak.


Bebantal Air Mengiblis
Budak Degil

1 comment:

Miss Tasantek said...

tiya tak balik kah???