Wednesday, May 2, 2012

Ini Bukan Cobaan.... Ini Betul-Betul....

Assalamu'alaikum Ya sahabat dan rakan taulan, tidak mengira dimana jua anda berada, sama ada di darat, laut, mahu juga udara, last2, mengarut la ko der!! Ahakz!!

Ngee.. Seprais tak tajuk?? Seprais kan?? Hahaha.. Well.... Aku kan mmg macam tuh, tak pernah nak ade kaitan antara tajuk ngan entry. Ahakz!!

Korang pon bosan kan?? Entry aku tak sudah, tajuk gempak2, then aku buleh lak ulas tajuk tuh mmg tak kena ngan entry. Wakakaka!! Pedulik hape, yang korang baca tuh sapa suh?? Wakakaka...

Jangan marah dek non.... Ce tgk cermin gi... Haaa.... Berkerut tuh la yang menghasilkan kedut. Wakakaka...

Ahakz!! Abis2!!. Semalam ape korang buat? Kirenyer Hari Buruh kan utk buruh2 sahaja kan?? Wakakaka.. Tapi kita juga diberi kesempatan untuk bercuti bersama.. ngeh ngeh ngeh.

Aku?? Aku punyer bosan la semalam. Tentibe capai kunci kereta, dan drive la mana arah tuju tapak kaki aku tekan throttle minyak keter tuh. Aleh2, korang nak tawu aku ada kat mana? Hahaha.. Jeng jeng jeng. Bukit Tinggi Pahang darul Makmur. Ahaaaa~~

Giler tak? Giler tak? Giler tak? Wakakakaka... Camne ntah aku buleh sampai ke sanun ntah. Macam ada bisikan haluss jek yang suh aku lalu situ, lalu sini, lalu situ, lalu sini. Tibe2 sampai Bukit Tinggi tu ha. Hahahaha....

Nih nak gitawu korang nih. Sumpah la lau gi Bukit Tinggi, Jangan la gi sorang2 melainkan korang nih jenis forever alone. Hahahaha.. Bosan weh gi sorang-sorang. At least ada peneman. Baru la aku paham kenapa Boboy2 n Gugurl2 ramai yang nek Bukit Tinggi. Hahahaha... Memang moment yang besh saat berdua denganmu. Wakakaka... Gitteww~~

Aku?? Hahaha.. Macam biasa, rokok la peneman. Ahakz! Dok kulukilir sumer, tentibe ada kat Colmar Tropicale ke ape ntah nama tuh, alaaaa yang mangunan ala2 perancis tuh, yang Nora Elena (aku luper nama retis tuh) buat iklan Enchanteur. Ada stage performance. Ahaaa... Aku men duduk jek kat kerusi yang disediakan. Sorang awek kije Bukit Tinggi tanya aku, stay hotel situ ke? Aku just jawab aku balik hari jek, menenangkan fikiran. Ngeh ngeh ngeh.

Dia bagitawu aku, yang aku macam bertuah la, sebabnyer, aku datang tak stay bilik ke ape, tapi dapat tgk stage performance tuh. Sebab dia ada masa waktu dan ketika mereka2 tuh buat pertunjukan kat situh. Tuh yang aku paham la. Hahaha.. So berdebar jugak la nak tgk persembahan ape.

Bunyik macam besh. Jeng jeng jeng!!! Kuo 3 org gadis. Perghhh!! Nih jgn cakap aku melucah plak. Siyes. Gadis2 nih omputeh punyer orang. Then masa buat performance tuh, dia punya pakaian fullamak seksis geletis! Hahaha.. Aku pon tak tawu dia pakai apa, tapi mmg aku nampak macam pakai sepentot jek. Then salut ngan baju ala2 skirt lebih kurang macam tuh la kekdahnyer. Pendek lak tuh skirt nyer, Nih kira cam aku cakap ape yang aku nampak la. Memang nampak la bontot2 diorang tuh time diorang gelek lagu arab. Siyes, tak tipu punyer.

Tgk kiri kanan, ramai pulak pelancong. Aku dah macam segan plak nak tgk joget2 nih. Siyes, lau bawak adik2 yang umo bawah 18, korang suh dok dendiam kat bilik ke ape okeh? Hahaha.. Memang rare dan terbaik punyer joget. Haish!! Dalam pada dah segan tuh, aku pon tumpang lalu... tumpang lalu..
(sambil ulur tangan n mintak tumpang lalu celah2 krusi nak kuo dari depan stage tuh)
aku lepak luo dari mangunan Perancis tuh. Nampak org cam tunggu2 bas ke ape ntah. Macam org tunggu trem nak kulukilir la, aku pon join.. Ngee...

Naik Lori reramai, aku menuju ke Japanese ape ntah. Hahaha... Nampak?? Punyer la tak fokus aku berjalan. Aku men jalan jek. Ngee.. Japanese Village kot lau tak silap. Ahakz. Situ merupakan sebuah perkampungan Jepun yang pertama di dunia. Di Ulang di dunia ya kawan2, yang telah diwujudkan dalam hutan tropika. Hahahaa....

Sonok gak la. Masuk Tatami Spa. Masuk ape ntah tempat yang ada org pakai2 kimono tuh. Pastuh tgk tea ceremony. Mmg besh. Hahaha. Then masa tuh macam nak hujan la plak kan?? Lagi pon jam dah menunjukkan pukul 6.15 masa tuh. Jadik aku mengambil keputusan untuk pulang. Hahaha...

Turun pulak hujan lobek la.... Bukan main!! Mmg giler2 punyer lebat. Baru la aku sedar yang jalan naik ke Bukit tinggi tuh sebenarnya sangat-sangat mencabar. Hahahaha... Agaknya masa aku drive nek tuh, pikiran aku kat mana la ntah. Kire tade langsong memori aku memandu kereta menaiki Bukit Tinggi. Hahahaha...

Siyes memang mencabar memandu menuruni Bukit Tinggi serta ditemani oleh hujan lebat seantero Bukit Tinggi. Berbekalkan tayar hadapan kereta aku yang dah melebihi dua tahun,
(bahasa kasarnya, dah BOTAK!!)
Berpeluh-peluh jugak la sebenarnya bila korang memandu melewati selekoh2 yang mendebarkan, tapi bila korang brek, Kereta korang seakan-akan surfing ataupun meluncur menghampiri gaung2 dan tembok2 batu disebelah gaung. Kire korang dah pulas stereng utk ke kiri or ke kanan nih, tapi keter korang tuju tegak @ lurus jek... Hahaha... Ada rasa dub dab tak??

Nak buat macam mana?? Padan la muka aku, Nak naik tempat macam tuh, tak tengok kondisi kereta lagik. Hahahaha... Memang berdebar weh.. Tuh part turun Bukit Tinggi.

Dah kuo hiway Karak nih, Kira menuju ke KL pulak. Bagi yang biasa melalui Karak Hiway, Mesti tawu jalan dia macam mana kan?? Bukit tinggi2, then selekoh mmg la mengucap panjang. Ada pulak satu bukit tuh, kereta aku tengah naik, tapi tak bergerak. Sebab?? Tayar licin. Hahahaha!! Giler weh!!

Ko bayangkan korang tengah memandu, dalam keadaan hujan lebat nih, duduk kat middle lane. Lepas tuh pulak jalan tuh mendaki. Kereta ko tibe2 macam perlahan. Tapi enjin meraung. Tayar berpusing laju. Lepas tuh, kereta pulak bergerak kebelakang, Menggelongsor lalu mengempor masuk ke lane sebelah kiri. Mujur la lane kiri tuh tade kenderaan yang datang. Haaa... Cane nak buat tuh?? Aku dengan pantas pusing stereng sampai kereta aku ngadap lawan arus, kendian cepat2 masuk lorong kecemasan, dan hidupkan Hazard lamp
(lampu double signal)  dengan keadaan kereta masih menghadap arus yang bertentangan.

Biler dah rasa selamat, kereta rasa tak gerak2. Mengucap panjang je la aku dalam keter. Hahahaha... Haish. Liat tol nyawa. Ngeh ngeh ngeh.
(penah dengar pepatah, orang jahat nyawanya liat, Mesti aku jahat kan?)

Biler rasa dah macam reda cikit ujan, tinggal renyai2. Aku pon drive semula balik. Mmg perlahan giler la kekdahnyer aku memandu. Ngee... Sampai umah ada la dekat jam 11.30 mlm. Ahakz!!

Sampai umah, mandi, dan tros tido! Dalam tido mimpi pulak~~

Haish!!! Nak carik tayar!! Nak carik tayar!! Nak carik tayar!! Nak carik tayar!!
(Ala2 suara Labu cakap Nak carik kayu.. Nak carik Kayu..)

P/S :: Ampun mahap citer tak disertakan ngan gambo. HP mati. Tak di cas pada malam kejadian.


Bebantal Air Berperasaan Ngeri.


Budak Degil

10 comments:

cicak_jawaz said...

sengal...p tuko taya sane...!!

LiaNa YuSoF said...

ko frust ke ape sampai ke bukit tinggi mencari ketenangan? hahahaha... tp tempat tu mmg best! baru g skali.. tp rasa cam nak g lagi..

dah2.. mimpi ko tu bukan permainan tidur da.. pegi tukar tayar tu..

Hustler said...

Kak Anem :: Hahahahahaha.. Baiklah!! :P

Lia :: Hahahaha.. ko penah pergi eh?? aku yang semalam tuh la 1st time.. wakakaka.. tade frust pon, ntah, khayal2 drive, tentibe sampai sana, wakakaka....

Hahahahaha... Sedang tunggu Fulus jatuh ke riba. wakaka

LiaNa YuSoF said...

aku g ramai2, taon 2010.. aku ada wat entry pasal g bukit tinggi ni..

Hustler said...

Tahon 2010, aku baru mula berblog, wakakakaak... tak kenal algik blog ko....

mamabetty! said...

weyh mawi..ko dah knape??sensorang pon jadi jer g bukit tinggi..len kali roger aku skali..hahaha..
pastuh ngan xcheck tayar nyer laa,dah la g bukit tgi..haih! xsayang nyawo ko?? tukar tayar okeh!kan baru dpt bonus neh..huhu =)

pujie here..*malas nk sign in..hee

mamabetty! said...

eh..dah sign in upe nyer..sori2 fening ckit..haha

Hustler said...

Pujie :: wakakakaka!!! Kan aku dah sakap, aku pon tak tawu cane aku leh sampai sana, aku sedar aku sampai sana biler nak masuk tuh kan ade macam pondok tol tuh. Hahaha... Aku ciap tanya lagik kat org tuh. Nih tempat apa nama wakaka.... Rare kan?? ngeee :)

Memang nak tukar tayar, tapi tuh la, tak sempat2... ngeh ngeh ngeh

Cik Fara said...

ye...tempat tu mmg best...tempat aku dating....ade dlm entry aku...wakakakak..pegi balik hari je dah cukup da kala nak ke sane kan..xdela jauh nau......cm kat perancis sudahh...ko watpe kat sane mawi??mmg bahaya tempat tu....

Hustler said...

Hahahahahaha... tawu takpe... aku gi sorang2, amcam kayu berjalan jek rupernyer.. haish... Len2 sumer ada pasangan, tak kira la laki ngan laki ke, pompuan ngan pompuan ke, at least berkawan. Hahahaha... Nih sensorang, wakakakaa....

Weh, tak besh sehari weh, lau buleh 2-3 ari, sebab nak lawat sumer tempat yang ada kat bukit tinggi tuh... ngeee... penat n puas ati... Hahahaha...

Agak bahaya gak la... ngeh ngeh ngeh.. tapi aku mana reti bahaya, dah berpusing keter baru aku paham arti bahaya.. ngeh ngeh ngeh