Thursday, July 28, 2011

Ape Kejadahnya?


Kalau korang penonton tegar tali besen, kompom korang boleh kenal ayat kat atas nun kan? kan? kan? (sambil wink2 comel). Ahakz!

Ayat yang pernah menjadi tag line mana2 orang dan kira terhangat gak la masa aku sekolah dulu, hahaha... Wan Kamarudin Wan Ibrahim lau tak silap gua pelopor ayat nih dalam siaran rasmi bercorak Terjah. Hahahaha

Itu Intro, isik ceria, aku nak cakap, ape kejadahnya ntah aku semalam dok terkebil-kebil. sampai kul baper ntah aku tak igt, huhuhu.. tawu2, dah azan. Hahahaha.. trus gi kije, boleh??

Semalam aku balik kije, aku singgah Alamakanda, mencarik tempat pembayaran hutang, pusing-pusing, aku sniri pening, payah gak la nak carik kalau tak tawu kan? Jemu, aku pusing lagik kat seluruh bandar raya putrajaya nih. Sampai tinggal satu bar minyak moto, aku balikla. Tuh pun sampai bawah umah, dah abis azan megerib.

Lepas tunaikan kewajipan, dok umah, tgk-tgk muke yang dah jemu, aku kuo la lagik, carik lagik menatang pusat pembayaran hutang (giler educated ayat aku). Ecely aku carik Ambank. BEsa la, aku kan sewa keter ngan bank tersebut, Mana mampu nak beli keter. Then Kak Long mesej, ajak aku makan. Hahahaha.. Mintak mahap la Kak Long, Aku lambat. Call kau, dah ade kat umah plak. Sebok nak menggentel laki katanya. (Sumpah nih ayat bulat-bulat aku amik ayat beliau).

Kemudiannya, Aku merayau-rayau la kekdahnya. Dah Kak Long pun dah balik. (ecely masa tuh baru kul 9.50 lau tak silap aku). Awal giler kan beliau buat 'kerja'?

Hahahaha.. pedulik hape, dah korang berdua, nak buat ape lagik ye tak?? Hape la ko gemok! (Mesti kak long cakap camni kat aku, hahaha)

Then balik la rumah. Giler besh citer, tapi da nak abis dah. Citer bunuh-bunuh. Tapi tang turn cintan-cintan tuh, aku yang feeling, hahahaha. Maklum la, heroin muke bersepah, hero lak boleh la carik-carik makan kan, tapi tahap payah jugak la lau kat mesia nih. Tapi sebab jalan citer yang besh tuh yang buat aku tertarik tuh.

Sampai tang heroin nih soal balak dia.

"Pernah tak pada satu tahap, awak rasakan dah tak tahan dengan apa yang kita hadapi selama kita berhubungan penuh dengan ranjau dan masalah?"

Hero tuh senyum jek, even heroin tuh berkerut-kerut dahi nak tawu jawapan dari hero tuh. Dengan selambe, hero jawab.

"Tak Pernah"

(mesti la mereka-mereka guna bahasa inggeris dowl, jadah hape pakai BM. Nih aku translate ciap-ciap untuk korang. Hahahaah)

Giler suwitt.. Hahahaha. Motip Pompuan tu tanya sebab ecely pompuan tu da give up ngan cakap-cakap orang dan perangai laki itu snirik yang misteri dan selalu bikin masalah. (jadah~ Laki tuh tade masalah pun, heroin yang kecoh nak tawu sangat pe masalah hero tuh, sampai tiap pe yang laki tuh wat nak dipersoal. tak dapat jawapan dari laki tuh, majuk, lari la kunun. gi luo negara. Luah pasaan kat laki lain. Padahal laki yang die luah tuh, nak bunuh Hero nih)

Mesti korang tak paham kan?? AAK?? HAhahaha~` PAdan Muke korang. Yang penting, aku dapat isik bahagian jiwang-jiwang tuh.

Oleh sebab hubungan diorang nih asik ade masalah la, dirundung awan hitam la, (giler sastera!). Tuh yang pompuan nih nak give up dah. Ecely pompuan tuh dapat idea pun dari balak yang nak bunuh hero tuh. Hahaha.. belit~~ belit~~

Kesimpulan yang aku dapat pada kisah tuh, ialah;

Bila dua insan saling mencintai, dan mereka ada rasa tak puas hati antara satu sama lain, (mungkin sebab masalah or perangai or ape sahaja). Dan masing-masing tak pernah ada rasa nak give up (ape da dalam BM? Aku lupe) Itulah pasangan yang patut kita cari dan Itulah cinta Sejati. Makna kata, orang itulah yang sanggup hidup ngan korang sampai bila-bila pun. Ngeee~~ Suwwiitt (^_^)

Motip?? Tade Motip, saje nak kongsi ngan korang sebab aku tgk citer tuh, siyes ciap men bunuh-bunuh, last-last ade lak part cintan-cintan. Hahahaha. Tapi memang terkesan gak la. So korang tawu la kan cane nak tgk pasangan-pasangan korang? Tak pon, korang bagi jek soklan cepuk emas nih kat beliau. Tengok apa jawapan beliau? Hehehehe.

Ades... Mari Mencari Chenta~~ Lalalaala, Hari2 kerja~ (Bayangkan aku berlalu sambil nyanyi lagu nih, tapi berjalan sambil berkawad kaki).

Bebantal Air Mencari Ilmu

Budak Degil

6 comments:

Miss Tasantek said...

let me tell you dear,
dalam berkasih2an ini, kadang2 lain pendapat, lain pendirian tapi itu tak jadi masalah utama. yang menjadi masalah utama bila ada yang cuba tunjuk kemampuan dan menguasai sesuatu situasi. for example, aku gaduh dengan abg mee tentang isu "sape lagi hensem, kau ke atau safee sali," then aku cakap aku suka safee. dan abg mee ofkos sokong kau kan, tapi aku cuba gak nak cakap, pilihan aku tepat. aku tau tentang dia banyak perkara. aku tau itu , aku tau ini, and abg mee kata dia pon tau kau cane, sedap ke tak dan sebagainya. bila kedua2nya cuba menguasai situasi, keadaan akan jadi tegang tanpa alasan yang munasabah. dan perempuan suka nak menang. lelaki suka nak tunjuk kuat. so kat situ knflik berlaku. :) yang menang hujah tak semestinya menguasai situasi tersebut. kadang2 yang kalah lebih memberi tekanan kepada yang menang :)

Hustler said...

Hehehehe.. Thanx Kak Long.. Ngeh ngeh ngeh.. Betul jugak ape yang ko taip pepanjang tuh.

Miss Tasantek said...

yang akhir tu pentang weh. ouh. lupa pentang = penting.
yang menang tak semestinya menguasai situasi tersebut. kadang yg kalah lebih memberi tekanan kepada pemenang :)

Hustler said...

Hahahaha.. Demn, Ade lagik tuh perkataan rare, hahaha... Betul2... Menang pun, tapi yang menguasai permainan, adalah yang kalah, kira menang puas hati la kat citu ye tak??

Pupel Liyana said...

jumpe ke bank tu hehe..

Hustler said...

Mak Andam :: Jumpe2, hahahaha.. kat tingkat atas Alamakanda ropernyer... hahahaha