Wednesday, January 4, 2012

Buang yang Keroh Amik Yang Jernih. Adakah Ayer Keroh Melaka Akan Ditukokan Nama Kepada ayer Jernih??

Chak!! Salam sejahtera buat sahabat-sahabat, kawan-kawan, rakan-rakan, taulan-taulan, saudara-mara, skendel-skendel, eh?? ade ke?? Hahahaha!! Verangans!!!

Bertemu kita di tahun baru kan?? Tahun 2012. Macam mana dengan tahun 2011 anda?? Ahakz!! apsal bapak skema ayat aku kan?? cisdel!! Eh tanak la... aku makan cisdel 2 minggu lepas, TAK CEDAP!! Rasa SUSU!!! Werkkk!! Hahahaha!!! Tuko2... Ciziwejes!! Ahaaaa~~ Yum3!!~~~

Tahun 2011 buat aku adalah sebuah tahun yang penuh dengan pancaroba. Bukan Pancarona putrajaya. Ahakz!! Sengal tol, mesti aku lupe amik ketamine nih... huh!!!

Hahahaha... yup2!! Abis!! Banyak waktu-waktu sukar aku lalui bermula dengan private life aku, then dengan masalah tempat kije, rumah, dan akhirnya sampai la kepada pengurusan pekerja baru kat tempat baru aku kije nih. Hahahaha!!

Memang mencabar minda dan jiwa raga serta bakul aku yang sedia memang sedang bergelora dengan pelbagai masalah dalam keluarga dan diri sendiri. Hahaha!! Ape pon, biler aku muhasarawakkan diri, aku pasti, perkara-perkara itulah sebenarnya yang telah mematangkan aku.

Aku dapat tengok macam mana orang teruskan life mereka, dan aku dapat belajar macam mana aku harus teruskan life aku yang penuh dengan pelbagai dugaan. Tapi aku takrifkan aku hanya berjaya selesaikan 60% sahaja masalah aku. Sebab?? Mungkin sebab masalah-masalah len tuh, tak terduga. Tak sepenuhnya bermula dengan aku. Hahaha!! 
(Halasan jek kan??)

Ok Abis!!

Camne dengan sambutan New Year kome?? Hahaha!! Besh?? Aku?? Tahun nih tak macam biasa. Lau tahun-tahun lepas aku akan roger kawan-kawan, tapi tahun nih aku pilih untuk bersendirian. Hahahaha!! Giler?? Memang giler. Berkhemah secara sendirian di Hutan Lipur Lata Jarum mengenangkan segala apa yang terjadi pada tahun 2011 dikala tahun 2012 menjelang adalah sesuatu yang jarang (Ekceli memang tak pernah) aku buat.

Siyes!!! Hahahaha.. Tiada penungguan bunga api, tiada riuh rendah orang ramai, tiada hiruk pikuk jeritan countdown. Yang ada hanya lah Deruan air terjun dan bunyik bunyian dari cengkerik, kekatak yang meramaikan anak-anak sungai, dan kekadang bunyik patukan burung belatuk ke kayu. Sumpah tenang!! Hahaha!!
(Ekceli kan, kekadang tuh ade seram2, Hahahaha!!)
Tapi tak ku hirau semua itu pabila henpon yang penuh baterinya ada kat tgn, hahaha!! Buleh plak on9? Nasib la line tipon kat citu tak mati, lau tak, kayu gak aku nak aktiviti. Hahaha!!!

Dan! dan! Harapan aku untuk tahun baru ini adalah menunaikan impian mak aku. Apekah? Hahaha!! Tunggu~~ Yang penting impian itu perlu sangat-sangat untuk aku tunaikan. Haish!! Buleh ke tak eh? Takpe la. Aku akan usahakan. Yang penting Mak kesayangan aku berassa sangat bahagia. Hahaha!! Abang sayang Mak!!! Ngeee~~~

Last but not least.

Oleh sebab aku minat Najwa Latip, Punyeee lagu~~ Nah! Lirik yang membantu aku sedar sebentar. Ahakz!!

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja.


Bebantal Air Baru Ingat Password Blog Sebenarnye.

Budak Degil

12 comments:

cendawanpink said...

mesti mak ko nk mtk menantu kan?hehee..:D

amin..smuge sume tercapai..

Hustler said...

Cik Sendawan Fink :: Hahahaha.. mesti la bukan!! Tapi kan ade sedikit kena la. Macam mana?? Tunggu.... Hahahaha!!!

Cik TTK said...

patotlah baru update..baru ingat password rupernyer..password FB ko ingat tak?hahaha

cendawanpink said...

hahaa..mak ko suh ko tunang dgn budak B6 kn..sbb mak ko da suke die?kah3..:D

Cik MeRaH JamBu said...

sudahlah kau...dahlah terlupa paswed..hahaha nsib agak diari bergerak..kih3

Hustler said...

Cik TTK :: Haish!! Fb?? Aku sentiasa on, hahaha!! tiada masalah luper password.. ngeh ngeh ngeh!!

Cik Nad :: Gedik kao!! Hahahaha!! aku lom penah bawak dia jumpe mak aku lagik weh.. tapi maka bapak die serta abang, n kakak dan juga kakak2 kandung beliau aku dah jumpe.. cane?? Hahahahaha!!!

CMJ :: Hahahaha!! berlagak tol la CMJ nih.... dah terlupe, nak wat cane.. bukan mintak pon nak lupe.. Wuwuwuwuw~~

efa said...

haha..adoi.. klakar tol penggunaan ayat2 dak degil ni.. nice2..

Hustler said...

Efa :: Hahahaha!! ade plak tgk ayat aku?? hahaha!! haish!!! :P

LiaNa YuSoF said...

gile kentang ko dok sorg2 mnyambut tahun baru.. best x? kalau best, aku pon nak try gak la smbut taon baru taon dpn.. kih3...

Hustler said...

Lily :: Hahahaha... besh bagik yang single mingle jek.. Hahahah.. Ops luper.. Sekali pakej kena kepala otak sengal2 buah.. Hahahaha!! kompom besh!!!

Cik MeRaH JamBu said...

shoutmix box ko tu da expired..bawak2la tukau..

Hustler said...

CMJ :: HAhahaha!!! Aku tak reti la... cane?? Natang tuh dulu pon, Mak Andam yang tolong aku buatkan.. HAhahaha!! :P