Thursday, February 9, 2012

Suprise!!!

Hoyeah!!!! Perkara pertama yang paling aku tak suka adalah Seprais. Serius mmg aku tak suka. Tapi tade la tak suka sampai nak belasah org yang wat seprais tuh kan?? Cumanya aku tak tahu camne nak berhadapan dengan situasi ketika di sepraiskan. Hahahaha~~ Tak tawu la, sebabnya jugak nanti aku rasa degupan jantung aku seakan-akan berhenti seketika, dan kemudian, berdegup dengan kencang nya. Tapi!! Tapi!! Aku suka wat seprais kat orang.. hahaha~~ Haish!!

Seprais Pertama.

Balik ke kampung. Yeah~~ Arahan serta amaran keras supaya balik ke kampung adalah kerana Untuk meraikan aku sebenarnya. Rasa macam nak menangis sekejap. Hahahaha~~

Petang 6hb februari 2012, family aku sakap nak gi jogging kat Taman Hutan Bandaraya. Kendian aku nak folo mulanya, tapi mak aku sakap taleh, kena dok umah, sebab tuh aku bawak kawan aku balik bersama. Ngee~~.

Balik2 jek. Kebetulan aku sedang mandi-manda dengan girangnya dalam bilik air.

Keluar Bilik air. Pap!!!

Happy Besday!!

Aku benci ko kak!!!
(Kakak adalah panggilan kepada adik aku yang jaraknya setahun di bawah aku)
Mujur towel aku tak terlucut. Hahahaha~~ 
Tuh perancangan beliau ropernyer. Patut la mak aku suh balik sepat masa 5hb tuh. Ecely Besday aku pada 5hb Februari. Tapi aku sampai rumah pon dah jam 2-3 pagi semasa tiba di JB. hohoho~~.

Maceh mak~~ Maceh kerana telah melahirkan diri ini, dan telah menjaga diri ini selama ini. (berapa byk 'ini' daaa~~)
Maceh jugak kat ayah. Lau ayah tak garang dulu, kompom2 abang dah hanyut.. hahaha~~
Maceh jugak kat adik beradik yang dah pandai nak caring2 kat abang ko nih kan?? Lau tak?? Harammm.... kije nak carik gado jek kan?? Ngeh ngeh ngeh. Love my family very Much.

Seprais Kedua.

Balik ke KL. Menuju jalan yang berliku. Kemudian dapat pulak panggilan dari seorang 'kakak' yang caring jugak ngan aku. Ngeh ngeh ngeh. Makan perjalanan pulang aku terpaksa di 'detour' kan ke Susur keluar Ayer Keroh Melaka. Ngeee~~.

Setelah berjumpa dan ber sembang lite2 dan memandangkan waktu juga tidak mengizinkan utk lepak lelama, maka kami pon sambung perjalanan. Jumpe lite2 'kakak' aku tuh, Kat citu jugak, Pap!!

Hadiah dari Kakak Pink.

Pergh!! Pergh!! Hampir terharu aku. Handmade gift!! Ecely ade satu lagi hadiah, berupa tabung berwarna pink jugak. tapi aku tak sempat nak snap. Ngeh ngeh ngeh.
Maceh Kakak Pink!! Anda sgt baik lah! Kawen jgn lupa jemput ok? :)

Tak sangka pulak aku yang kakak pink nih buleh igt besday aku. Selalu beliau wish2 gitu jek. Nih ciapkan adiah la pulak. Pergh!! Sgt terharu okeh??

Seprais Ketiga.

Okeh.. Abis lagi kisah kat citu. Semalam melawat Ibu Angkat di MSWPKL. Ngeh ngeh ngeh. Sebab semalam amik cuti emergency. Adeehai~~

Sembang punya sembang, beliau sakap,
"Ko dah lama tak datang jenguk cini, makan tghri sama eh? waktu lunch".

Aku sakap " Okeh bebeh~~" (sambil wat jari bentuk pistol dengan kedua-dua belah tgn, dan acukan kepada mak angkat, kemudian, kenyit mata sebelah). Amacam?? rare tak gaya??

Hahahahahaha~~ Tipu jek... giler pe sakap ngan mak angkat camtuh??
Aku sakap " Oraitt~~"

Trus aku mintak izin nak lepak Gym.
(Opis lama aku yang kat bangunan baru tuh ade Gym wa sakap lu~~).
Aku sakap la kat dia, nak kuo tghri kang gitawu la, kita gi makan sensama.

Dengan aku leka men Gym, tup2 dah kul 2.30 jam aku. Lepak2 kejap, minum air sebab penat gelak, mak angkat aku dah kol,

"Jom makan, kat pantry."

Erk?? Bile lak beliau kuo nih kan??
sengal tol, aku dah rasa bersalah dah, check2 henset, tade lak miskol darik beliau. Haish!! cencepat la aku gi ke arah beliau.

Pap!!

Kek somey dari mak angkat aku.

Happy Besday to You!!!!

Demn~~ Demn~~ Beliau dah beli makanan yang melazatkan dan dua biji kek yang power tahap ke'kiut'annya. Haish!!

Blushing aku di buatnya. Da la masa tuh ada kakak-kakak opis dulu2... Haish~~ Tak sangka beliau masih igt lagik. Hohohoho~~

Pape pon maceh banyak-banyak kepada kakak - kakak opis yang penah sambut sama bulan dengan aku dulu, tak sangka masing2 masih igt, hahahaha... sebab aku pon luper aku sambut besday ngan sapa. Dan kepada yang telah wish kan ucapan selamat kepada aku. Semoga aku selamat mengharungi umur ku yang telah meningkat ke *tujuhbelastahun* ini, aku ucapkan jua korang selamat2 jua di sepanjang tahun 2012 ini.

Sekian Laporan Berita Cuaca.

Note :: Tak lupa jugak kepada Ain dan omak eh Iaitu Mak Embong yang telah call dan menyanyikan lagu Happy Besday. Giler terharu.

Bebantal Air Makin Muda Jelita. Pergh!!

Budak Degil.

17 comments:

cendawanpink said...

eppy besday Mawi..
sweet TUJOHBELASTAHON..
may Allah bless u.. :)

kalo nk pekena nasik minyak ngn dak B6 gtau cecepat..ahahaa.. :D

Hustler said...

Nad :: Hahahahaha!! Maceh Nad!!! Ko pon nanti bakal tujohbelastahin jugak kan?? sebab ko skang baru nambelastahon. Hahahahaha~~~

Erk?? Weh2~~ Kenapa masih ada cerita budak B6 nih?? Hohoii~~~~

cmj said...

sob3... setitik 2 titik..berkolam jadinye..hahahaa apsal aku plak yang terharu ni..hahahaa

Hustler said...

Kakak Pink :: Maceh Kakak Pink!!! :)

LiaNa YuSoF said...

tujohbelastaon ek? hahaha..
eh, asal aku leh lupe besday ko ek mawi? hahaha... xpe2.. happy belated birthday... semoga cepat cepat.. hak3...

LiaNa YuSoF said...

lorh.. tak tersambung pulak ayat aku.. hahahaha...

*semoga cepat2 kawen.. hak3*

Hustler said...

Lia :: Hahahahaha!!! sengal la ko.. ngeh ngeh ngeh... amin... maceh lily~~

kawen?? hahaha.. ko doa2kan aku jumpe calon tahon nih.. hahahaha

LiaNa YuSoF said...

Ya Allah, Kau pertemukanlah dak Mawi ni dengan jodoh nya... Aminn....

kih3..

Hustler said...

Lia :: Aminn.... (psstt.. kod a amik wuduk lom masa baca doa nih?? takot tak mujarab)

cendawanpink said...

aah..aku pon bakal tujohbelas taun gak..ahahaa.. :D
sweet 17 kan katanye..auwwww..

Hustler said...

Nad :: Hahahahaha!!! aku dah suwettt, ko jek belom.. ko kena igt, ko masih lagik nambelastahon.. ngeh ngeh ngeh....

Cik TTK said...

korang semua dah tujoh belas?aku baru tigabelas..

hye kak nad!hye bangmawi..hepi besday bangmawi!

Hustler said...

Nad :: Psstt~~ Psstt~~ Ko tgk Cik TTK tuh.... pasan mude siot... ade ke patot nak berlagak tigebelastahon??? dia tak ingat ke yang dia tahon nih sambut besday yang ketigapulohsatu?? Haish~~~~

Pupel Liyana said...

pak pandir.mak andam kau ni wish lambat ye.. HBB.. eh! kau boring e baca blog aku banyak cite retis. kang letak cite aku cabut bulu ketiak, goreng ikan tak pakai baju kang orang geli. kene la ada cerita2 hot artis baru naik SEO.. alhamdulilah blog aku dah ranking 5000++ dalam malaysia kat ALEXA. ngehh:P

Hustler said...

Maz :: Hahahahaha... terbaik la ko... dah ade ranking seyh.. bangga kejap aku tgk blog ko even aku lambat jugak la tawu ko nih blogger.. hahaha...

Weh, SEO tuh ape??

Pupel Liyana said...

pak pandir : kau pun boleh cek dekat alexa.com. hahahahahaha bangga kan. kau memang, aku ni blogger dari tahun 2008 cuma blog aku yang ni je dari 2010:P/ SEO?? ENTAH..aku bantai je

Hustler said...

Hahahahaha.. sengal la ko mak andam... kihkihkih... ko bagi terms, tapi ko tak tawu nak terangkan.. ngeh ngeh ngeh... aku baca blog lama dah... tapi baru tahun 2010 jugak la aku berblog. hahahah.. camne tuh?? :P