Friday, June 10, 2011

~Betul Cakap Mak~

Tada!!!! Izinkan aku ketawa kejap!


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!
Ok dah, Penat.

Korang nak tawu tak?? (tanak tawu sudah!! Aku nak cerita jugak!) Semalam aku gi umah ayah angkat aku. Biler aku ade ayah angkat? Baru jek. Nama Ayah tu Aziz. Semalam gi jumpe beliau. Saje la nak tanyer kabo kan? Ecely nak pulangkan barang beliau. Hehehe. Nak dijadikan cerita, biler aku sampai rumah beliau, beliau tade. So aku call la beliau. Ropenyer gi makan kat kedai mamak. Aku join la kan. Maklumla, sejak dua menjak menjayakan program diet nih kan, Siyes da lama tak makan waktu malam. Ade la sekali dua je. Hahahaha. (Diet kah? Makin bulat jek, hahaha).

Ecely ayah angkat aku ada cucu. Selama aku kenal cucu beliau nih, aku suka kawan dengan yang nama Megat. Sama kepala dengan aku, hehehe. Even umo baru 9 tahun, tapi kire boleh masuk dengan aku la. (Die yang boleh masuk dengan aku atau Aku sebenarnya yang sama taraf pemikiran dengan beliau? Pikir2 kan lah yerk?). Tapi dari mula aku dengan Megat nih kawan, akak die selalu anti dengan aku. Aku takt au la apa masalah beliau. Ade jek nak kenakan aku. Ada sekali aku nak duduk kat satu kerusi nih, Tengah nak duduk, die boleh alih kerusi aku tuh, nasib la aku punyer 'bumper' cam 'bumper' Myvi kan?? kire tade la sakit sangat. Hampeh tol. Aku punyer la geram, terus tak bercakap dengan budak tuh. Aku wat derk jek lau die tanyer, hahahahah....

Semalam, lepas makan-makan, aku dapat panggilan telefon dari some my relatives utk segera pulang ke kampung sebentar. Untuk itu aku pun mintak diri la. Tapi sebab nak bagi barang kat ayah angkat aku tuh. Die suh masukkan dalam bonet kereta dia. Tapi tak muat. Kemudian cucu-cucu die nek merengek2 dah nak balik. So mak beliau cakap, "Oak anto la deme ni balik dulu wi. Jap gi keah balik la". Aku jawab ok je la. So aku pun bawak la diorang balik sebab nak hantar barang-barang tu.

On the way balik tuh, akak Megat yang suka dengki aku, tibe-tibe mintak nombor tipon aku. (Aku pun luper nama beliau, Hahaha). Aku tnyer untuk apa. Dia cakap "saja, lagipun mama ada suh mintak. Mama tade nombor abang." Aku pon bagi la. Setelah sampai umah, aku pun punggah la budak-budak nih dan barang yang aku nak anto tuh. Kemudian aku suh la bebudak nih masuk dalam umah. Siap suh kunci kau!! Aku hamik Solex, Kunci dari luo. (Ecely tuh mak diorang yang pesan. Bio diorang tak kuo umah semula).

Setelah memastikan anak-anak akak angkat aku semua berada dalam umah, aku pun Beram. Tak sampai 10 minit gerak, Hp aku bunyik. Ada mesej kekdahnyer. Nombor aku tak kenal. mesej berbunyi "Salam, Abg mawi kan?".
Aku jawab "W'slm, Bukan, saya nama Nasmawi. Bukan Abang, Adik-adik lagi, baru umo 18 tahun".
Dapat mesej berbalas "Ni orang la!! baru je mintak no, tak igt plak!" Ropenyer akak Megat anto mesej.
Balas lagik " Lah! Ko! igt sape la, pe kes? Nak gaduh lagi? Besok buleh? Penat la."
Beliau Balas "bukan nak gado la, nk tanya ckt, boleh?".
Aku balas "Aku ta bukk kaunter pertanyaan. Hahaha!!"
Beliau balas " Ala, serius r, nak tanya tol2 nih"
Balas lagi " Ape?"
"Abg ade awek? Jwb tol2 tau?"
"kenapa na tawu?" (Aku da malas nak taip sapa balas, pandai-pandai la korang)
"Jwb la"
"Tade"
"Kite na jadi awek abg boleh?"
Giler nak terdrift aku bawak keter!! Hahahaha!!! Aku gelak cam nak mampos. (Ecely aku kua dari keter sebab dah sampai ke Dataran Merdeka kan? So unutk tidak membahayakan orang len akibat kekurangan kefokusan aku memandu sebab gelak, aku benti la).
Ape gielr budak nih. Mesti salah makan gamaknye. Straight to the point lak tuh. Giler kentang la budak nih. Lau aku sniri pun segan nak cakap camtu. 
Aku just balas " Gilo!"
Hahahaha... lepas tuh mesej2 tanya sebab sumer bagai, then aku tanya camni..
"Apsal suka kat aku? Ko da tade orang len nak jadikan pakwe?"
"Sebab abg comel"
Cis!! Sempat lagik kutuk aku! Tawu la aku cam Blue Hyppo, Terus aku gelak lagik. Orang-orang kat Dataran dah nak tipon Tanjung Rambutan kekdahnyer dah. Aku da la dok sensorang, gelak macam 10 orang gamaknya kat Dataran tuh.
Kemudian aku malas nak balas sebab dah lama sangat layan kepala budak nih.

Balik Rumah, aku dok pikir-pikir. Tibe-tibe teringat kat mak. Betul cakap mak. "Budak pompuan nih cepat matang, tapi biasanya pemikiran masih cetek, tak pikir jauh, sebab tu perangai diorang pelik. Macam dah dewasa sangat, hasil tindakan biasanya tak macam dewasa".
Tuh mak aku pesan masa aku down masuk poly dulu. (Mak aku tawu aku anti pompuan dulu) (Tang tuh nnti aku cerita okeh?).

Siyes dowl, akak Megat tuh baru umo 12 TAHUN okeh?? Sila percaya. Siyes, UPSR pon tak amik lagik. Adeh... Macam-macam la budak-budak nih. 

Tapi yang buat aku terpikir sangat-sangat adalah, kenapa la beliau sampai boleh cakap camtu kat aku? Keanak-anakan sangat kah aku sampai beliau sniri boleh cam pk nak ayt aku cam aku sebaya dengan beliau? Siyes aku ta paham hahahaha.

Biler dah dok pikir-pikir, teringat lagik mak aku cakap suatu petang. Masa tuh aku tgh tgk spanbob sambil ditemani adikku yang bongsu, Apin.
"Heyyy~~ Sape la nak kat ko nih sok, dah tua bangka, kerja tengok katunnnnnnnnn jek. Tak ubah-ubah dari kecik! Sape la yang bertuah tahan perangai ko nih"
Masa tuh aku jawab "Eleh, mak da 22 tahun bela abang, steady je abg tgk?" (aku kat mak ayah, aku bahasa kan diri sebagai abang.)
Mak aku juz geleng kepala.


Berbalik kepada persoalan asal, Betul kot mak aku cakap kan? Pompuan cepat matang, tapi pemikiran beliau lebih cetek dan tak pikir panjang. Lau silap sila komen hokeh? Hahahaha.

Bala-bala~~ Jadi malas aku nak gi umah ayah angkat aku lepas nih. Hahaha.
Nape la mende pelik-pelik gini jadik kat aku? Huh!
Tanak pikir la! Nak Makan! Lapo!! Hahahaah~~~

Bebantal Air Gelak Tak Sudah.

Budak Degil.

10 comments:

Pupel Liyana said...

dah tukar bantal belum?

Hustler said...

Tukar bantal?? tak paham la mak andam~~~

Cik TTK said...

hhahahahahaha...budak tu kot yang terlebih extra matang..aku start tau suka kat lelaki pon dah sekolah menenagah kot..setakat darjah 6 tu, main guli lagi..hahahaha

peliknyer la hai budak tu leh usha kau mawi..betullah tu mungkin sebab kau comel sangat..hahahahahaha...aku terasa nak sekeh pale budak nie..

Hustler said...

Yan :: Hahaha... Sumpah dowl, baru 12 tahun, giler kau?? ntah da baligh or belum la kan?? Hahaha... Tak Check lak aku. Kire awal gak la, aku blajo suke dak pompuan pon masa poly, (giler lembap!)

Ah ko!! kutuk aku kan?? tawu la aku ala2 teddy bear, hohohoho... Eh?? Ko nak sekeh sape? aku ke?

tat!n said...

hahahahahhahhahahahahahahahhahahahhaahhahahahahahahahahahahahhahaha!!!
nak gelan cm doploh orang la gini. :p
weyyyyyyyyyyy,trime la lamaran die.wakakakakaka!!

Hustler said...

Taty : Vongoks~~ Hahaha Gelan Eh?? Lalalala~~

tchu_murni said...

hahahaha...ko buat aku tergelak di pagi hari..
sangat terhibur dgn entry ko yang nih...hehehe...
ada gambar dia x??
mesti budak tu comel jek kan???hihii

Hustler said...

Muni : Hahahaha... tade!! aku kenal sangat pon idak budaknyer, baru dalam sebulan jumpe beliau.. ilang akal... hahahaha~~~

Cik TTK said...

aku nak sekeh kau...pasni kau jumpe die kau mek gambar die tau..pastu terus MMS kan dekat aku..kalau leh 3g time tu pon orait gak..NGIDAM aku nak tengok muka budak kecik nie..keh3

Hustler said...

Yan :: Hampun... hape salah aku yan?? hahahha... lau jumpe la.. sebab ayh angkat aku tion baru nih pon aku tak gi umah beliau.. masih fobia.. hahaha.. giler ko sampai ngidam?? salah makan ubat eh?? hahaha