Wednesday, June 22, 2011

~Jom Teteka dan Teteki~

Hahaha... Nak gelak lagik, Sebab?? Nih sumer citer pasal semalam la nih, haku lepak-lepak dan berkumpul dengan PA-PA tempat baru aku nih. Yup! Hasilnya kompom-kompom aku masih lagik seorang lelaki, Yang leb Pompuan, Hahahahaha... Tapi, Kebanyakan Pompuan tersebut adalah Tahap Legend punya, cam makcik-makcik la senang cakap, Hehehe...

Tup2! Sorang yang mmg gaya Mak Nam tanya aku.

Hakak : Eh! Ko umo berapa?
Aku : Akak agak-agak, berapa?
Hakak : Ntah, kalau tgk muke, macam 24-26, tapi kalau tgk perangai, macam baru 20-21 tahun. Betul ke?
Aku : Salah tu kak, saya ni dah masuk 30 dah tahun ni.
Hakak : Yeke? Nampak muda la, ko dah kawen ke belum?
Aku : Belum lagi.
Hakak : Ish, ko dah ade makwe ke belum?
Aku : Ade la kot.
Hakak : Ko nih, rugi tawu? kawen lelambat, Abg akak dulu, umo kamu nih, dah anak dua tawu??
Aku : Yeke kak? Hehehe.. Jodoh belum sampai kot. Hehehe..
Hakak : Ish, jangan, lau dah ada calon tu, apa salahnya dipercepatkan mana yang patut, Pot pet pot pet pot pet pot pet (masa pot pet nih, kami dah bergerak ke lift utk pulang ke hopis memasing)
Aku : (Dalam Ati) Cukup la tuh kak, aku da ta tahan nak berdekah da nih, byk tol nasihat-naihsat tuan hamba. Hahahaha


Sampai jek kat opis, (lift ngan opis ta baper na jauh la) Dengan penuh semangat dan teknik perkumpulan nafas melalui perut, aku terus gelak gegiler, sampai ada gelak bunyik soprano la wa cakap lu. Hahahahaha.
Dalam hati aku, huh! lau dah dasar Mak Nam tuh, bukan main lagik ko menasehat aku macam-macam kan? Even ko ta kenal aku pon, dah macam-macam ko cakap, hahaha, Adeh, mmg tak tahan la gamaknya. Agaknye lau ko tawu la umo sebenar aku nih, mau ko datang ke hopis aku sambil nak tetak aku dengan parang kan?? ngeh ngeh ngeh. Tak pon ko gi cerita kat satu bangunan opis nih, aku manusia yang bukan boleh dipercayai. Hahaha.. Padan la muke ko, sape suh nak Mak Nam sangat, Ko ta kenal aku pon da buleh cakap macam-mcam, bek aku tipu ko jek, Hahahahaah (Anak-anak, tipu itu berdosa tau? Tak kira la menipu utk apa jua sebab pun. Jangan ikut perangai Budak Degil nih, Beliau memang, tak makan dek ajar).


Then semalam jugak, aku menggantikan PA len di court yang len. Hahaha.. Lagik sekalik aku di ajukan dengan soalan yang sebegitu. Sape ntah nama akak nih, taku lupa lak. Beliau merupakan Jurubahasa di Court tersebut. Then beliau pun menerangkan serba sedikit kerja-kerja yang perlu aku lakukan tatkala menggantikan PA yang aku ganti tersebut.

Hakak2 : Awak kena wat camni, camtu, cenggini, cenggitu, Akak... eh? Umo berapa ni? Tatau nak guna apa.
Aku : Agak-agak?
Hakak2 : Macam dalam 24-26 macam tu la.
Aku : Muda sangat tu.
Hakak2 : Yeke? Berapa?
Aku : Masuk tawon nih 30 suda...
Hakak2 : Yeke? Lahir tahun '81?
Aku : A ah (Hantam keromo jek, padahal aku tak kira pon, hahaha) Kenapa?
Hakak2 : Eh, tade pe, sama la kite, tak payah la aku bahasa-bahasa akak kan? (Terus tuko ganti nama diri kaw!! HAhahaha)
Aku : Yeke? A ah, ikut la mana selesa...
Hakak2 : Hehehe.. tuh la, aku.. pot pet pot pet....

Haaa... Nampak? Nampak? Mesti muke haku nampak tua kan?? Tapi beliau-beliau semua macam tak percaya aku berumo 30. (memang la gemok! ko kan baru ** tawon)
Hahaha.. sape suh percaya. Aku iyekan ajek, hahaha~~ Tapi besanya yang aku jumpa, akan guess (sowi, luper apa maksud utk guess, hahaha) umo aku dalam lingkungan 24-26, hahaha... Cane? Cane?
tapi ramai gak biler dah guess dan bergaul dengan aku, mereka akan buat penilaian semula, hahaha.. Rata-rata kata, perangai aku dah macam budak awal 20-an, kire-kire macam 20-22 la macam tuh, Adeh...
Payah gak kan lau muke tak seiring dengan perangai?? Hahaha...

Pikir-pikir balik kan, cane la aku nak wat kan?? hehehe.. tapi Ade aku kisah?? Yang penting aku adalah aku, hahaha.. boleh ke macam tu?? Lalalala...

Peeps & readers!! (macam byk sgt la yang baca blog ko, huh!) Kome teka cikit umo aku? Latest pic adalah macam kat Profil Blog ini, Hehehe.

*Rase cam nyesal lak menipu, nanti mesti diorang aim aku bukan-bukan, hahaha~~
Bebantal Air Pikir Masa Depan


Budak Degil

4 comments:

Pupel Liyana said...

adehh.... perangai kau memang budak2. sebab tu asik ingat bantal je. nak selet ngeces la tu.

Hustler said...

Masitah : Pandai la ko mak andam, aku even tido pn ta penah ngences okeh?? hahaha

tat!n said...

tak baek tipu..nt awek tak suke,hahahaa

Hustler said...

Taty :: Hahaha~~ dah dok sebok sangat na tawu, aku bagi jek la.. hehehe... lagipun aku tade awek, so tape la kan?? hahaha