Wednesday, September 28, 2011

Kau Seorang Haram 'J'

Sumpah wa tade mud pagi nih. 

PAgi tadik nak pi kije, tengok2 kat bakul moto wa, barang bersepah. Wa igt kucing wat tempat tumpang tido. Sekali wa jenguk. HARAM TOL!!!

RPM Meter wa sudah kena sebat!! Siol Btol!!! Tinggal wayar jerk. Hampeh. Dapat budak yang buat 'kerja' nih, mmg lunyai aku kerja kan. then anto balai.. haram sungguh. Cam tade kije len. Wa syak brother2 LC yang selalu lepak bawak umah wa. Wa pikir bek jek sebelum nih. Biasa la jumpe2 click. Sat lagi lau wa jumpe RPM meter tuh kat salah sorang punyer moto, Kat situ jugak wa KICK tanpa belas kasihan.

Hape la... Yang wa kesal sangat, Lu org pun bekerja wut?? Dengar sembang macam besh. Konvoi sana, konvoi cini, bikin moto itu, bikin moto ni. Tapi takkan la Meter wa pon lu nak sebat?? Memang la bukan mahal der... Tapi pasal bukan mahal la, lu taleh ke nak gi beli?? Nak ku maki, kang org sakap wa kaki maki. Abis?? Takkan wa nak bacakan ayat Qursi lak kan?? Lau hantu boleh la lari, tapi 'hantu-hantu' yang camnih, tak rasa 'panas' pon lau wa bacakan ayat suci Al-Quran.

Hayat wa pon dah tunggang terbalik dah, kejap wa, kejap aku, mental wa jadik nyer... adess... Tapi siyes la... Aku kesal giler kot. Umah Perumahan Kerajaan kot. Tapi ada gak yang cam shilake camnih. Sama-sama cari makan kot? Lu kerja, wa kerja. Wa kuli, Lu pon mungkin kuli. So?? Hape beza?? Jeles ngan moto wa?? Biasa jek kot. Tuh pon nak jeles hape ke jadah??

Ntah la.. hape la tahap pemikiran korang nih.. Tak pikir ke?? Ke lu pikir senang lu jek?? Adoii.. Patut la lau wa lalu jek, masing-masing nak ketat muke?? Pehal?? Muke wa wanted ke?? Ke pasal lu tak hensem cam wa?? Dah pulak... wa dah amcam aim seseorang plak nih.. Nauzubillah.... Cukup2. Wa pon tak tawu la sapa yang wat kije kan. So bek wa diam jerk la. Tapi wa lau dapat tgk meter RPM tuh sekitar Putrajaya nih, Wa mmg sebat lu mat!! Kat citu gak wa sebat. Sebab lu salah sebat Meter RPM wa. Meter RPM wa jenis limited. Putrajaya mmg tak masuk setahu wa. So lau lu pakai, mmg sah lu la dalang Ketua Penyamun.

Dah la. Wa mmg hangit tol sekarang nih. Kang wa maki2, cian lak kat blog wa, jadik tempat wa sumpah seranah bermaki hamun lak kan?? Tapi yep la, wa bukan ustaz2 yang boleh bagi Ilmu. Tapi mana yang lu org rasa berilmu dan buleh bagi pahala pada lu org, lu ikut la. Tapi lau yang tak elok tuh. Lu org wat sempadan jek hokeh?? wa takot kat Akhirat nanti malaikat soal lu org, Mana dapat Ilmu2 jahat? Lu orang sebut "Blog Budak Degil". Tak ke haru wa nak menjawab ngan tuhan sok? (Ati masih lagi panas).

Dah la. Tade mud giler!! Argghh!!!

Bebantal Air Berfikir Nak Pindah Pulak.

Budak Degil

5 comments:

Pupel Liyana said...

amal jariah laaa..

cendawanpink said...

pasni ko angkut moto naik lif tau..slmt skit..hehee..

Hustler said...

Mak Andam :: Amal jariah la sgt bila tetiap bulan nak kena beli side mirror weh...

Cendawanpink :: Fenat la nak bawak2 naik... leceh.. kan besh dunia tade fencurik... tade la aku kena secure moto aku.. cis.. nih yang ase nak sokong perlaksanaan hukum hudud nih.

LiaNa YuSoF said...

dah dok putrajaya ke mawi? presint bpe?

Hustler said...

Liana :: Aku dok presint 15. Lama dah.. sekat 3 bulan dah kot.. lalala... sebelum pose ritu...