Monday, April 30, 2012

Pepsi Koooola!! Ais Krim Soooda!! Tibi Tiiga!! Buatan Malaysia!!

Assalamu'alaikum!! Sihat ka ampa sumer?? Hope sihat la noh?? Bukan pa, nih dah dok akhir bulan April nih, nak jugak tawu, kot la ampa sumer ada perkembangan terbaik ka? Apa ka?? Tapi aku kat cini mendoakan yang terbaik la utk ampa sumer. Hehehehe...

Bulan April sudah untuk tahun 2012 nih. Banyak yang aku lalui dalam tahun 2012. Seems so far so good, even ada jugak la yang berkecamuk sekejap kan??

Tapi bulan 4 nih, aku nak habaq mai kat ampa sumer, banyak betoi menda pelik2 dok jadi kat aku. Haish. Bula nih saja, 3 kali aku dok tukaq bosh weh. Hahahaha... Sat aku kena pi situ, sat aku kena pi sini, la nih, aku dok kat sinun plak.

La aku dok jaga bosh pompuan. 1st bosh pompuan aku dapat sepanjang nak masuk 4 tahun aku kerja weh. Mula2 aku dok pikiaq lagi kata2 org lau org pompuan dok jadi bosh nih, dia punya cerewet la noh, kalah anak raja. Hahaha...

Dub dab la gak masa mula aku mai opis baru nih. Tapi setakat nih, bosh masih ok, nampak dah ciri2 cerewet tuh, tapi tak teruk sgt la, ke blom teruk lagik?? Hahahaha....

Ok2, lupakan pasai bosh aku plak. La nih pasai jiran miran had meja depan, opis sebelah, ngan bilik sebelah. Haaa.... byk betoi partion bilik kat cini. Aku kat sesyen bukan kata bilik, dok partition sebelah2, men laung2 ya panggil nama. La nih, lau bosh mintak panggil org tuh org nih, aku bergegas la pi bilik ke bilik. Hahaha..

Tuh ok lagi... takpa kot, moga2 kuruih cikit aku lepaih nih kan?? Mana nak tau?? Hahahahaha!! Verangans kuat!! Hehehehe... Setakat nih, Jurubahasa ok gak ngan aku. Kak Zeti namanya. Orderly pulak Pompuan. 1st time gak aku jumpak orderly pompuan. Kak Zura namanya. Hahaha... suma pakat aku panggil kak kat cini. Almaklumla... mana2 aku pi kat tempat kerja la nih, aku masih lagik pegang title 'budak' gitu... Hahahaha...

Adesh... dah 4 tahun aku kerja, tak rasa lagi ada budak panggil aku abg weh. Hahaha... cena?? Haish!! Ok cukup Verangans wat kali kedua. Hahaha.. Setakat nih jugak, ini kakak2 sudah kawtim sama ceq, apa nak wat, apa nak kaver line, aku dah kawtim bebetoi ngan kakak2 nih. Ngee... Besh gak la dapat rakan sekerja yang sekepala.

Haaaaa... nih pulak pasai jiran sebelah. aku tak jumpak lagi dak pompuan bukan men la ramah weh baq ang..... Nek risao aku ampa tau? Mana tak, aku kena tukaq cini senin 23hb April. Tuh pon aku mai belah petang sebab aku pi ciapkan kerja aku kat Sesyen sat. Then bila aku mai, aku terpanjat gak la, rupa budak nih satu kelas ngan aku utk kelas BI khas utk S/U kat mahkamah nih.

Dia punya ramah weh, buleh kata tiap setengah jam dok check aku dok watpa. Kejap2 mai meja aku tanya watpa? Bosh ada ke ta? Takda kerja dah ka? (had nih bile dia dok tgk aku bukak FB la kan??). Sampai aku masuk bilik Jurubahasa, Kak Zeti ngan Kak Zura tanya kat aku la, "weh! kenapa aku tgk budak tuh, selalu sgt cari ko ha? Ko kenal ke ngan dia?"

Aku pun cuma jujur jek la.
"Ntah la kak. Saya kenal dia kat kelas BI jek pon. Tawu la tuh dia, Nama pon saya tak tawu. Lagi plak tegur menegur kan?" "saya baru nak tanya akak, dia mmg begitu ke?"

Pastuh aku kena ketawa ngan akak2 tuh. Hampeh tol. 

"sebelum ko datang bilik akak nih, ko pergi mana?"

"err... toilet la kak? Hehehe.. Amik asap jap, Kenapa?"

Sambil tutup pintu bilik dia.
"Tadi dia jenguk bilik ko, pastu ko tade, sebok tanya akak, ko mana gi. Aku nak nanti ko lau nak gi memana, ko repot kat dia dulu tau?? Semak la akak nak jawab soklan dia"

Aku ketawa jek la kan?

"Akak sengal~~"

Tuh jek aku jawab sambil berlalu pergi ke bilik aku semula. Tapi mmg siyes beliau seorang yang ramah tamah, buleh kata, lengkap pakej utk seorang PR yang berjaya la. Lau beliau jadi orang2 penting kat kedutaan pon lagik bagos agaknye. Hahahaha.. Nanti aku nak suggest kat bos2 bosa cini la, anto beliau ke Kedutaan. Hahaha.. Si, tayah ade org jaga kije aku lagik. Wakaka... Agak Evil kan aku disitu??

Last but not Least. Punyer la ramah tamah dan baiknyer beliau nih, dalam ciap2 asik dok tgk ape kije aku dok buat, dtg kat meja aku, bawak balang beskot cekelat. Bentang tisu, then longgokkan kat meja aku. Hampeh punyer budak. Hahahaha...

Cekidaot~~ 
Nampak rangup kan?? Aummmm!!

Eh?? Eh?? spoil la ini bosh... time2 camnih la nak suh aku carik drebar beliau... Nak pergi ke sepital katanya... Haish... Orait geng. Chow dulu yerk... Selamat membaca kisah celoteh yang macam tergantung nih. Waakakaka!! Assalamu'alaikum. :)

Bebantal Air Ada Suka Dan Duka Kije Tempat Baru.


Budak Degil

12 comments:

mamabetty! said...

hahaha..baru masok tempat baru dah ado peminat feewiittt..bak sebalang cookies tuh..weyh, bos aku pompuan jugak..start 2009 aku jge dy..xkawen lg okehh..crewet mmng crewet..tp baekk hatiii..heee =p

Cik TTK said...

budak tu suka kt ko..hahahahahaa

Cik Fara said...

mawi, mu ade peminat doh...tahniah la weh...

Hustler said...

Mamabetty :: Weh.. seriau kot... agak2 la.... tak penah aku jumpe hyper macam beliau nih... haish.... Eh?? Bos cun tak?? mintak nombor tipon... ngee....

Cik TTK :: Tanak la weh... Haish....

Cik Fara :: Hahahaha.... Tuh bukan peminat, tuh namanya Fanatik!! Hahaha!! takot!

mamabetty! said...

hyper xbleh blah..hahahaha..cun..xboley t ko wat sugar mami..cian bos aku..muahaha

Hustler said...

Mamabetty :: Weh... aku takmen la buat sugarmummy... aku wat bini, nanti opkos aku jadik laki kepada bosh ko kan? kan? kan?? Haa.. amacam idea aku?? menarik tak???

mamabetty! said...

hahahahha..mawi giloooo..eiii xdapek den bayangkan do..seriau ko taw! muahaha..

Hustler said...

Wehhh!!! aku bebetol nia.... Kasik la nombor tipon besh ekau... Aku dah siyes nih.. ngeh ngeh ngeh.. Hahahaha... Ko ekao jeles lau den jadik laki bosh kao?? Wakakakakaka

mamabetty! said...

eiiiii xkose aku nk jeles..aku xsanggup nengok ko bekepit ngan bos aku masok opis neh..hahaha..gile la..xley blah tol aku..no no no..

Hustler said...

Hahahahahaha... aku dah hagak dah... ko mesti taleh terima kemesraan aku nan bosh ko masa kami berdua2an masuk ke dalam opis, then aku tgk ko sambil aku angkat2 kening kan?? amacam???

mamabetty! said...

kahkahkahkah..mawi sengalll..mcm org gile tergelak haa..adoiiii...teros mtk tukar balik pilah aku kalo betol2..

Hustler said...

Mamabetty :: Hahahahahaha... tuh lom ko lepak live ngan aku lagik... mesti ko ketawa tak bonti2 kang.. wakakakaka.... Hahahaha... aku suh bini aku guna kuasa veto cakap ko tak dibenarkan pindah.. wakakakakaka, surat sokongan aku kata jgn sign.. fuhhh....