Tuesday, November 8, 2011

Silalah 'Rate'kan Keadaan Ye??

Hahahaha!!!! See?? Lama sudah tak wat entry mula ngan ketawa.. KIhkihkih. Membaca adalah sipat aku yang tak buleh nak elak. Kat mana-mana sahja. Even makan nasi lemak dan bungkusan nasi lemak itu adalah dari suratkhabar. Itu pun akan ku baca. Hahahaha!! Teruk kan?? Al Quran tuh, jarang2 lak ko nak baca yek?? Cis!!

Haaaa~~ Kat cini aku mau kongsikan bahan pembacaan aku. Mana la tawukan? Buleh jadik panduan kepada kome2. Lepas baca nih, ce korang rate kat aku. Aku ada tak ciri2 kat bawah nih??


Ciri-Ciri Lelaki Penyayang.

1) Suka Haiwan
Lelaki yang penyayang adalah lelaki yang sukakan haiwan atau binatang, tak kisahla kucing ke, arnab ke, ayam lembu atau apa sahaja. Pendek kata korang tengok reaksi dorang bila ada haiwan nih sebagai contoh dikedai makan, ada kucing datang mengiauwww kat kaki lelaki tu, ada yang sepak teranjang dan halau kucing tu, ada pulak yang bercakap dengan kucing tu ” kenapa?..lapar ye..nah amik ni..” sambil beri tulang atau isi makanan. Haa, bleh tau ke mana yang penyayang?. Lagi satu contoh mudah, lelaki yang ada bela haiwan peliharaan lagi lah menyerlah sifat kasih sayang dia.

2) Suka Kanak-Kanak
Lelaki yang suka akan kanak-kanak berpotensi menjadi bapa yang baik. Ini kata Dr.Fadilah Kamsah. Sifat kasih sayang dan layanan baik terhadap kanak-kanak sudah sukup mencerminkan dirinya kategori lelaki yang bagaimana. Ada lelaki yang tidak suka berhampiran kanak-kanak, rimas katanya. Tapi kalu lelaki yang buat-buat sayang kat adik korang tu Wa tak pasti, nak tekel kakak mesti tekel adik dulu kan..hehe

3) Berat Akan Orang Tua
Lelaki yang penyayang adalah lelaki yang berat akan orang tuanya. Seperti dia lihat ibunya terkontang-kanting mengangkat kain dijemuran, perasaan tak sampai hati yang wujud mendorongya membantu. Mereka juga akan sedaya upaya meringankan beban orang tuanya tanpa mengharap balasan.

4) Berat Akan Adik-Adik
Ha korang cuba tgk hubungan dia dgn adik…INGAT, ADIK..bukan adik beradik..bukan kakak atau abangnya. Mengapa Wa berkata begitu?. Kerana layanan abang terhadap adik adalah berbeza kerana adiknya lebih kecil yang sudah tentunya menjadi tanggungjawab dia. Tengok samada adakah hubungannya dengan adik rapat dan adik-adiknya menyukainya?. Perhatikan samada mereka bergurau senda atau tidak atau hanya membuat bodo je bila si adik ingin beramain dengannya.. Jika ya, maka dia merupakan lelaki penyayang. Ini berbeza dengan lelaki yang tak suka bermain-main atau melayan karenah adik kecilnya menunjukkan sifat penyayang dalam dirinya kurang

5) Prihatin Terhadap Kawan-Kawan
Lelaki yang penyayang juga selalu bersikap prihatin atas kesusahan rakan-rakannya. jika ada yang meminta tolong dia tak ragu-ragu membantu sedaya boleh. Baginya kawan juga perlu ada dalam hidup dan perlulah ada sikap bantu-membantu dan tidak pentingkan diri. Tetapi biarlah berpada, bukannya setiap kali dia sahaja menolong atau tak pernah langsug menolong. Perlu ada sifat timbangrasa.

6) Pandai Menjaga Hati Pasangan
Lelaki yang penyayang memang pandai mengambil hati pasangannya. Tengokklah bila pasangannya sedang berduka, pandai sahaja dia membuat humor untuk menghiburkan hati pasangannya.Kadang-kadang dia suka membuat kejutan bertujuan menggembirakan pasangannya. Jika pasangannya sedih dia juga tidak senang hati

7) Susah Marah
Lelaki yang penyayang sudah tentunya lelaki yang tidak panas baran dan cepat melenting. Kerana hal kecik pon nak melenting seperti terlewat berjumpa, atau tercalarkan keretanya. Lelaki yang cepat melenting mcmni korang ati-ati la..

8 ) Sentiasa Murah Dengan Senyuman
Haa korang tengok lelaki tu sejuk je..sentiasa senyum je selalu. Memang tak lokek langsung!.. Ini menandakan dia seorang lelaki yang penyayang. Senyuman yang diukir bertujuan mewujudkan elemen kemesraan kepada sesiapa yang memandangnya. Sebolehnya dia nak menegur semua orang dan berhubungan baik dengan semua orang. Tidak mahu mewujudkan unsur kebencian. Ada lelaki yang masam je mukanya (kalau memang dah azali memang tak leh buat apa), senyum taknak, ditegur buat bodoh je.


 Ha!! Dah baca dah?? Amacam?? Ada tak ciri2 di atas pada den?? Hahahaha!!! Kompom tak!! Kat nombor satu jek dah failed. Hahahaha!!

Bebantal Air Membaca Lagi.

Budak Degil

6 comments:

LiaNa YuSoF said...

adakah ko pon sama cam aku? takot kucing? eh.. salah, geli ngan bulu kucing.. hahaha...

Hustler said...

Hahahahahaha!!! HAram ko Lily~~ Bukan takot la... tak jugak geli... Aku sensitip ngan Bulu Kucen. Hahahaha~~~~

LiaNa YuSoF said...

takot kucing!! takot kucing!!
hahahahahahaha...

Hustler said...

Vunguks. Aku ta takot kucen la.... aku punya kulit mmg taleh kena bulu kucen.. Ades...~~~ ta caye tanya.. err.. err.. err... nak suh tanya sapa tak tau.. adess..~~~

Miss Tasantek said...

kucing ah best :) kacak2 dan kadang2 manja.

Hustler said...

Kak Long :: Haish!!! Yerk!!! Hahahaha.. Say No To Kucen. Hahahahaha